ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, December 9, 2011

Η Ανάσα στο Σβέρκο από τη Νόρα Πυλόρωφ

 Στη Θεσσαλονίκη υπογράφτηκε το συμβόλαιο ενώπιόν μου
Η Νόρα Πυλόρωφ ανήκει στην οικογένεια των εκδόσεων Ψυχογιός.

Μια αγαπημένη φίλη εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, μια πραγματική Κυρία, προστέθηκε στις δυνάμεις των εκδόσεων Ψυχογιός. Πρόκειται για τη Νόρα Πυλόρωφ-Προκοπίου, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στη μυθιστορηματική γραφή με το «Διαμαντένιο Αλφα» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2008),κάνοντας μπέστ σέλερ εξ αρχής.


Τώρα το έργο της «Η Ανάσα στο Σβέρκο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός παρασέρνοντας τον αναγνώστη σε ένα πολυεπίπεδο ταξίδι ιστορίας, χαρακτήρων και συναισθημάτων. Η Νόρα Πυλόρωφ με τη δουλεμένη γραφή της αναδεικνύει την ανθρώπνη μοίρα μέσα από τα γεγονότα, τις συγκρούσεις και τις απρόβλεπτες εξελίξεις.

Είναι μοιραία και καρμική η συνάντησή μας, καθώς στα τελευταία μας έργα επιλέξαμε και οι δυό να ονομάσουμε τους ήρωες μας Αρίστους, σίγουρα όχι από σύμπτωση αλλά από άποψη για το όνομα που ανάγει τη ρίζα του στην Αριστοτελική τελειότητα.

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου λατρεμένη Νόρα του Βορρά!

Η ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ (Λίγα λόγια γιά το έργο)



Ανάμεσα στους Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στον Ισπανικό Εμφύλιο είναι και ο Αρίστος, ο πατέρας της Λόης, ο ήρωας των μαχών, ο ομορφάντρας που λαβώνει τις καρδιές των γυναικών. Τι κληροδοτεί όμως στα παιδιά του; Πόσο τα σημαδεύει; Και θα καταφέρει ποτέ η Λόη να ξεφύγει από το τέλμα όπου τη βούλιαξαν τα μικρά και μεγάλα οικογενειακά κρίματα; Αυτοεξόριστη από κάθε μορφή αγάπης, προδίδει τον άντρα της, νομίζοντας ότι έτσι ορίζει τον εαυτό της όπως αυτή θέλει και ότι δε θα αναγκαστεί και η ίδια, όπως η μητέρα της, να υποπέσει στο θανάσιμο αμάρτημα του έρωτα. Σημαδεμένη από πάθη και λάθη, δέσμια του παρελθόντος των γονιών της, θα παλέψει για να φτιάξει έναν καινούργιο εαυτό. Μόνο που ο έρωτας της κόβει το δρόμο, κι εκεί αρχίζει η τρέλα και η παραφορά. Τι τίμημα πρέπει να πληρώσει και ποιο είναι το μερτικό της δικής της ευθύνης για τη δραματική κατάληξη;

Ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, όπου η μοίρα των ηρώων διαμορφώνεται, παραβιάζεται και ισοπεδώνεται από τον έρωτα και από τη Μεγάλη Ιστορία, αυτή που κατευθύνει και κινεί τους ανθρώπους σαν άβουλα όντα σε ένα παράλογο θεατρικό έργο.



Βιογραφικό



Η ΝΟΡΑ ΠΥΛΟΡΩΦ-ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Διερμηνέων-Μεταφραστών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και οικονομία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Goethe, κυρίως σε τάξεις ανώτατης βαθμίδας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διδασκαλία της μετάφρασης. Έχει μεταφράσει από τα γερμανικά δύο μυθιστορήματα, μία ποιητική συλλογή, μία ανθολογία Γερμανών ποιητών και έναν τόμο διηγημάτων. Υπήρξε βασική μεταφράστρια του λογοτεχνικού περιοδικού Αusblicke (1970-1979). Επίσης συνεργάζεται με το λογοτεχνικό περιοδικό Εντευκτήριο. Το 2004 εκδόθηκε μια συλλογή διηγημάτων της με τίτλο ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΘΑΜΠΟΙ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ (Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ) και το 2008 το μυθιστόρημα ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΑΛΦΑ (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα).

2 comments:

Ρούλα said...

Τη θυμάμαι την κυρία Πυλόρωφ, μας είχες συστήσει στη Θεσσαλονίκη, στο τέλος της παρουσίασης του βιβλίου σου, είχε πάρει μια αγκαλιά βιβλία. Εύχομαι από καρδιάς καλοτάξιδο το βιβλίο της, θα το πάρω.
Με την ευκαιρία αυτή αναπολώ και τη συνάντησή μας, τι χαρά! Σε φιλώ πολύ πολύ!

Justine's Blog said...

Ρουλάκι μου,
Η Νόρα είναι θεά και γράφει εξαιρετικά. Ψαγμένη, καίρια, τρυφερή, ανατρεπτική. Εχω τη χαρά να αναφέρω ότι με το που έπιασα το προηγούμενο μυθιστόρημά της "Το Διαμαντένιο Αλφα" είπα ότι θα γίνει μπέστ κι έγινε.
Τη συστήνω ανεπιφύλακτα όπως θα σύστηνα και μένα! ΧαΧα
Φιλιά κι εγώ ζώ με τις αναμνήσεις