ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, March 1, 2012

Με τη Βάσω Μόραλη στο Σύδνεϋ μετά από χρόνια!

Με τη βάσω Μόραλη συναντηθήκαμε τη χρυσή εποχή της δημοσιογραφίας στα περιοδικά της Γραμμής ΑΕ. Εκείνη έκανε αθλητικό κι εγώ τα διάφορα πολιτιστικά μου.

Μου άρεσε το ευθύβολο βλέμμα της, η μαγκιά της, η αληθινότητά της. Γι αυτό γνωριστήκαμε καλύτερα ανταλλάσσοντας απόψεις για τα γεγονότα, που εξελίσσονταν καταιγιστικά εκείνη την περίοδο με επίεκντρο απανωτά πολιτικά σκάνδαλα.

Οι δρόμοι μας χώρισαν εντελώς όταν εγώ έφυγα για το Μόντρεαλ κι εκείνη πήρε των ομματιών της για το Σύδνεϋ. Αφού έμεινε μερικά χρόνια στην Αυστραλία, παντρεύτηκε τον εκλεκτό συνάδελφο Κώστα Γιωτάκη, επέστρεψε στην Ελλάδα και μάλιστα στην ΕΡΤ.

Τελευταία η Βάσω και ο Κώστας αποφάσισαν πως το κλίμα της Ελλάδας ήταν πολύ βαρύ για εκείνους. Ετσι όταν στη Βάσω Μόραλη προσφέθηκε η θέση της διευθύνουσας του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού SBS, επέστρεψε στην Αυστραλία.

Εδώ στο Σύδνευ ξαναβρήκα τη Βάσω μετά από χρόνια κι εκείνη έσπευσε να ανοίξει την αγκαλιά της διάπλατα στην παλιά συνάδελφο. Η Βάσω με καλοδέχτηκε στη σκηνή του φεστιβάλ της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Σύδνεϋ την Κυριακή , με κατατόπισε περί την κατάσταση της εδώ ομογένειας και μας κάλεσε με τον εκδότη μου Θάνο Ψυχοχγιό γιά συνέντευξη στο στούντιο του σταθμού όπου εργάζεται.

Η Βάσω Μόραλη και ο Κώστας Γιωτάκης μαζί με άλλους Ελληνες δημοσιογράφους εδώ στη μακρινή Αυστραλία δίνουν μάχη για να επικοινωνήσουν τις δραστηριότητες του Ελληνισμού στην Αυστραλία και στην Ελλάδα. Το έργο τους είναι αξιοθαύμαστο!

Η Βάσω για μένα έγινε ένα λιμάνι οικειότητας και αγάπης εδώ στο Σύδνεϋ. Με έκανε να νιώσω καλοδεχούμενη, αγαπημένη, φίλη γιά πάντα. Με έκανε να νιώσω πως η αγάπη και η εκτίμηση δεν κάμπτονται ούτε από την απόσταση ούτε από το χρόνο.

Χθες η Βάσω κι ο Κώστας μας κάλεσαν σε ένα ελληνικό εστιατόριο κι έτσι μας γνώρισαν την ελληνική κουζίνα της πόλης. Περάσαμε ένα βράδυ αξέχαστο.

Τώρα αναχωρούμε για τη Μελβούρνη , μα η καρδιά μου θα μείνει για πάντα χαραγμένη από την αγάπη και την καλωσύνη της Βάσως και του Κώστα.

Aurevoir αγαπημένοι μου φίλοι! Στο Μόντρεαλ σας περιμένω...


Ιουστίνη

Η Βάσω Μόραλη είναι η διευθύντρια του ελληνικού προγράμματος του κρατικού αυστραλιανού σταθμού SBS. Στο χώρο των γραφείων με τον εκδότη μου Θανο Ψυχογιό
Μια άποψη του newsroom

Στο στούντιο για τη συνέντευξη


Η Βάσω μας έδωσε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις ενυτπώσεις μας για τούτο το πολύτιμο ταξίδι
Το ελληνικό εστιατόριο Αθήναιον μας εντυπωσίασε με τις ωραίες του γεύσεις

4 comments:

panathinaeos said...

Ευγε Ιουστινη! Θυμαμαι κι εγω την Βασω Μοραλη απο τα ρεπορταζ της, χαιρομαι που την ξαναβρισκω. Ευχομαι καθε επιτυχια στην Οζζζι Λαντ.

Μηθυμναίος said...

Η Βάσω Μόραλη, διευθύντρια του ελληνικού προγράμματος του κρατικού αυστραλιανού σταθμού SBS και η Ιουστίνη Φραγκούλη μαζί on air για το μεγαλείο του Ελληνισμού!!!

Φιλάκια!

Justine's Blog said...

Καλέ μου Παναθήαναιε, η Βάσω είναι σπουδαία δημσοιογράφος, το πάθος της για τον Ελληνισμό απέραντο. Εδώ στην Αυστραλία κάνει θαύματα! Σπουδαίο να υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι με καρδιά και ήθος!

Justine's Blog said...

Σε ευχαριστούμε γλυκέ και γενναιόδωρες Στράτο. Ο ελληνισμός από μόνος του είναι μεγαλειώδης στα μήκη και τα πλάτη της γής!