ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, April 23, 2013

Ζούμε διαρκώς με τη σκανδάλη στον κρόταφο



Βιάζονται στον Καναδά να προβούν σε συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό μομβαρδιστικών ενεργειών στα τρένα, βιάζονται να επαναφέρουν πίσω τον αντιτρομοκρατικό νόμο που ίσχυσε μετά το 2001 μέχρι το 2007 προκειμένου η ατσυνομία να έχει το διακίωμα να συλλαμβάνει και να κρατεί αδιακρίτως όποιον θεωρεί ύποπτο για τρομοκρατία.

Τώρα κοκορεύεται η κυβέρνηση Χάρπερ ότι έχει συλλάβει πραγματικούς υπόπτους, βεβαίως προσπαθεί να αποτινάξει την υποψία πως οι σχεδιαζόμενες επιθέσεις ήταν υπαγορευμένες από την κυβέρνηση του Ιράν. Το Ιράν αρνείται κάθε εμπλοκή.

Σχεδόν τείνει να  προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει υπερβάλλοντα ζήλο, τόλμη και πρόληψη.

Κι από την άλλη οι Αμερικάνοι την ίδια μέρα που έσκασε το δράμα της Βοστώνης, που σκοτώθηκαν τέσσερις και διαμελίσθηκαν τόσοι άλλοι, την ίδια εκείνη μέρα, καταψήφισαν ένα σχέδιο νόμου που προέβλεπε απλώς να λαμβάνεται ιστορικό για όσους θέλουν να αγοράσουν και να κατέχουν όπλα στις ΗΠΑ.

Ποιός τους διασφαλίζει ότι ο επόμενος δολοφόνος δεν θα είναι ένας σχιζοφρενής, όπως ήταν αυτός στο σινεμά της Ωρόρα, ο οποίος νομίμως κατείχε όπλα και αγόραζε δεκάδες σφάιρες και βλήματα από το διαδίκτυο; Ποιός τους εγγυάται πως δεν θα είναι ο μακελάρης του δημοτικού σχολείου στο Κονέκτικατ, που βρήκε το οπλοστάσιο έτοιμο στο αστικό σπίτι της μαμάς του;

Ζούμε σε κοινωνία που δεν μας παρέχει κανένα εχέγγυο για τη ζωή μας, που δημιουργεί κοινωνικούς αποκλεισμούς, που χρησιμοποιεί ορισμένα γεγονότα για πάρτη της, που μας εκθέτει διαρκώς σε κινδύνους.

Αν οι δολοφόνοι στη Βοστώνη ήταν δύο Τσετσένοι τζιχαντιστές, ποιός μπορεί να προλάβει το επόμενο κακό; Ποιός θα
Ιουστίνη Φραγκούλη

4 comments:

Μηθυμναίος said...

Τελικά, που βαδίζουμε, βρε Ιουστίνη;
Πού θα πάει αυτό;

Justine's Blog said...

Εγώ τρέμω που το παιδί μου του χρόνου θα φοιτήσει σε μεγάλο αμερικάνικο πανεπιστήμιο και θα ζεί σε πανεστημιούπολη. Τρέμω γενικά καθώς δεν γνωρίζω ποιός θα είναι ο επόμενος μαζικός δολοφόνος.Κανείς δεν μας προστατεύει από τίποτε, αυτή είναι η αλήθεια.
Βρίσκουν τους εκτελεστές εκ των συτέρων αφού θρηνήσουμε θύματα! Τραγική ειρωνία κι αυτή!

pylaros said...

Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητή μου Ιουσρτίνη,
Ζούμε σε μια κοινωνία παρανοϊκή δεν ξέρεις από να φυλαχθείς.
Το θέμα των Τσετσένων μεταναστών το παρουσιάζουν οι ρεπουμπλικάνοι ως θέμα φοβίας προς τους μετανάστες και θέλουν ακόμα να τροποποιήσουν τον νόμο που πρόκειτο να ψηφισθεί να νομιμοποιούσαν 11 εκατομμύρια λαθραίους που σήμερα υπάρχουν στις ΗΠΑ, βεβαίως όσοι εκπληρούν ορισμένες προυποθέσεις.
Την δεκαετία του 1950 είχαν σπείρει την φοβία του Κουμουνισμού, ο περίφημος γερουσιαστής Μακάραν τότε έπιαναν οποιονδήποτε φαινόταν ξένος ή είχε προφορά. Πολλοί αθώοι πλήρωσαν τα σπασμέν.α
Εύχομαι να μην συνεχιστεί αυτή η τρομοκρατία, και το χειρότερο δεν ξέρεις από θα σου έρθει.

να έχεις μια καλή ημέρα
με αγάπη

Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Γαβρίλη μου,
Ναι, δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει το επόμενο χτύπημα, γιατί εμείς ως σύστημα μαθαίνουμε τα παιδιά μας ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Δες τί γίνεται με τις τηλεοπτικές σειρές και τις ταινίες των σκοτωμών. Κι ύστερα δημιουργούμε αποκλεισμούς στους ξένους. Εσύ το έχεις νιώσει αυτό.
Πολλά γλυκά ανοιξιάτικα φιλιά