ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, February 23, 2014

Οταν τιμάται η Αριστεία της Ελληνικής Διασποράς!

Και  φέτος μας αξίωσε ο Θεός να παρευρεθούμε στην συγκινητικότερη βραδυά των Ελληνικών δρωμένων στο Μόντρεαλ. Η απονομή11 υποτροφιών σε φοιτητές Ελληνικής καταγωγής ή φοιτητές εξ Ελλάδος από το Ελληνικό Ιδρυμα Υποτροφιών ήταν συγκινητική, καθώς πέρασε από μπροστά μας η νεολαία που υπόσχεται πολλά.
 
Εμείς είχαμε την τύχη να απονείμουμε την υποτροφία "Κωνσταντίνα Φραγκούλη" στη μνήμη της αδελφής μας. Ο Απόστολος έκανε φέτος δωρεά την υποτροφία στη μνήμη της κι από το επόμενο έτος θα την αναλάβει ο ανηψιός της Αλέξανδρος.
 
Φαντάζομαι πως η Πεταλούδα μου θα χαίρεται που στο όνομά της τιμαται η αριστεία. Φέτος, την υποτροφία της έλαβε η φοιτήτρια του Διδακτορικού της Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, Νιόβη Χαϊτά.
 
Καλή επιτυχία στους αριστούχους υποτρόφους. Και του χρόνου στον επόμενο γύρο!
Τζουστινάκι
 
Το ρεπορτάζ για τις υποτροφίες
 
Έντεκα υποτροφίες σε ισάριθμους αριστούχους ελληνικής καταγωγής φοιτητές πανεπιστημίων του Κεμπέκ απονεμήθηκαν χθες από το Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών σε τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου McGill.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος δρ Γιάννης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην 25χρονη ανερχόμενη πορεία του οργανισμού, που «επιβραβεύει με αντικειμενικά και ακαδημαϊκά κριτήρια τους νέους επιστήμονες της ελληνοκαναδικής παροικίας που αρίστευσαν στις σπουδές τους κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος παρέδωσε εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας την εντεταλμένη υποτροφία στον εκκολαπτόμενο ελληνιστή Σεντρίκ Λεσάρ, ο οποίος φοιτά στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.

Η Ευτυχία Ανδρεαδάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, έλαβε την υποτροφία του Συλλόγου Κρητών Μόντρεαλ, η Δήμητρα Αργυρόπολος, φοιτήτρια Σχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του McGill, έλαβε την υποτροφία του Ιδρύματος Βασιλείου Τσιόλη, ο Άγγελος Γεωργίου, μεταπτυχιακός φοιτητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, έλαβε την υποτροφία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, η Κατερίνα Κορόλα, φοιτήτρια Τέχνης και Κινηματογράφου του Concordia, έλαβε την υποτροφία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Κατερίνα Πατούρη, φοιτήτρια Γλωσσών και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του McGill, έλαβε την υποτροφία του βουλευτή Γκι Ουελέτ, ο Πόλ Ροζάκης, φοιτητής Κινησιολογίας του McGill, έλαβε την υποτροφία της οικογένειας Καλλιπολίτη και η Ευαγγελία Θεοδοσόπουλος, φοιτήτρια της Ιατρικής του McGill, έλαβε την υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ.

Εξάλλου, τρεις φοιτητές προερχόμενοι από το ακαδημαϊκό σύστημα της Ελλάδας τιμήθηκαν με ισάριθμες υποτροφίες. Πρόκειται για τη Νιόβη Χαϊτά, φοιτήτρια διδακτορικού Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ (υποτροφία Κωνσταντίνας Φραγκούλη), ο Βασίλειος Παλληκάρας, φοιτητής Ψυχολογίας του Concordia (υποτροφία βουλευτή Γεράσιμου Σκλαβούνου), Εμμανουήλ Παπαναγιώτου, φοιτητής Μηχανολόγων Μηχανικών του Concordia (υποτροφία ζεύγους Χαραλαμπάκη).

Το Ελληνικό Ίδρυμα Υποτροφιών, επίσης, τίμησε το ζεύγος Καλλιπολίτη για την αδιάκοπη προσφορά της ομώνυμης υποτροφίας επί 25 συναπτά έτη.
 
 Η Αρτεμις Λαγοπούλου τραγούδησε ωραία ελληνικά τραγούδια
 Οι υπότροφοι σε οικογενειακή φωτογραφία
 Ο Τεντ με την χορηγό της υποτροφίας Καλλιπολίτη
 Ανάμεσα στον Τεντ και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, Θάνο Καφόπουλο
 Ο Σεντρίκ Λεσάρ είναι εκκολαπτόμενος Ελληνιστής
 Η Δήμητρα Αργυρόπουλος τιμήθηκε για την αριστεία της στις Παιδαγωγικές Επιστήμες
 Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας ΜΜ ενθουσιάσθηκε που τέσσερις από τους υποτρόφους έχουν αποφοιτήσει από τα σχολεία "Σωκράτης"
 Η Ευαγγελία Θεοδοσόπουλος έλαβε την υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ
 Με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστος Καράτζιο και την κα Καλλιπολίτη
 Με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Θάνο Καφόπουλο

 Ο Τεντ και ο γενικός πρόξενος με γραβάτε μπλέ
 Με τον λατρεμένο Ελληνιστή Ζάκ Μπουσάρ

 Ο γενικός πρόξενος με την οικογένεια Αργυρόπουλος
 Η Αρτεμις είναι ωραία στο τραγούδι
 Η Δήμητρα τιμήθηκε για την αριστεία της στις Παιδαγωγικές Επιστήμες
 Ανάμεσα στον πρόεδρο του Ιρύματος δρα Γιάννηα Χατζηνικολάου και τον βουλευτή Τζέρυ Σκλαβούνο
 Η Νιόβη Χαϊτά (ολίγον έγκυος) έλαβε την υποτροφία της Κωσνταντίνας Φραγκούλη
 Ανάμεσα από την οικογένεια Αργυρόπουλος
 Ο πιανίστας Πέτρος Πλαρινός

 Ο Γεράσιμος Αντύπας εκ μέρους των παλαιών υποτρόφων εκφώνησε ένα εντυπωσιακό λόγ
 Το δοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος

4 comments:

Μάνια said...

Ένιωσα ένα τσίμπημα στην καρδιά που δεν ήμουν εκεί...
Μην φαντάζεσαι μόνο, να είσαι σίγουρη ..ακούω τα φτερά της στην καρδιά μου... αδημονεί και για του χρόνου!
Καλή σταδιοδρομία στους νέους :)

Μηθυμναίος said...

Συγχαρητήρια και μπράβο σας!
Μπράβο και στους νέους με την ευχή μου τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα!

Σε φιλώ!

Justine's Blog said...

Λες να φτερουγίζει τώρα χαρούμενη από ψηλά, καθώς θα ξέρει ότι μια υποτροφία που φέρει το όνομά της θα προορίζεται για τα παιδιά, τους μαθητές που έχει λατρέψει;
Την ακούω ευχαριστημένη, δεν θα κλάψει απόψε στα όνειρά μου.
Φιλι γλυκό

Justine's Blog said...

Στράτο μου,
Οι υποτροφίες είναι μια επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας, μια ενθάρρυνση στο σπουδαίο τους δρόμο. Χαίρομαι που μπορούμε να είμαστε μέτοχοι αυτής της διπλής χαράς. Φιλί του ήλιου μας!