ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, November 2, 2015

Ενα δείπνο για την Θεολογική Ακαδημία


Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο γεύμα των Φιλοπτώχων Κυριών υπέρ της Θεολογικής Ακαδημίας της Μητρόπολης Καναδά στο Palace Reception Hall, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου, του εντιμότατου πρεσβευτή της Ελλάδας κ. Γ. Μαρκαντωνάνου, του γενικού προξένου κ. Ν. Σιγάλα, του προέδρου της Καναδικής Γερουσίας κ. Λίο Χουσάκου και άλλων πολιτικών προσώπων. Καλεσμένη ομιλήτρια ήταν η δρ. Λίλα Αμιράλη, διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου των Παίδων στο Μόντρεαλ.

Ο Μητροπολίτης κ. Σωτήριος επικέντρωσε το θέμα του στο ρόλο της Θεολογικής Ακαδημίας Καναδά, τονίζοντας ότι αποτελεί το φυτώριο νέων ιερέων και διδασκάλων κατήχησης, ενώ σημείωσε πως η μεγάλη πρόκληση της Εκκλησίας του Καναδά είναι να εμπνεύσει την Ελληνορθοδοξη ταυτότητα στη νέα γενιά και να την περικλείσει στην αγκαλιά της. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη νέα πολιτική των κατασκηνώσεων, που επιτελούν σπουδαίο έργο για τη νεολαία.

Ο κ. Σωτήριος στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Τσατά που προσέφερε την αίθουσα του Palace Reception Hall δωρεάν για την εκδήλωση καθώς και τους πολιτικούς της απερχόμενης κυβέρνησης Χάρπερ , γερουσιαστή Λ. Χουσάκο, πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρη Σούδα, καθώς και τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες για την οργανωτική τους επιτυχία.

 Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Γ. Μαρκαντωνάτος εστίασε στο ρόλο της Θεολογικής Ακαδημίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: « Η Θεολογική Ακαδημία έδωσε μια νέα διάσταση και προοπτική στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού σε αυτήν γαλουχήθηκε μία νέα γενεά απο ομογενείς κληρικούς, που στελεχώνουν τις Ενορίες της και καλύπτουν με επιτυχία τις ανάγκες των εδώ Κοινοτήτων. Μια γενεά που της δίδεται η δυνατότητα να καλλιεργηθεί και να μορφωθεί πνευματικά στο ωραίο περιβάλλον της Σχολής, ενώ παράλληλα της παρέχονται τα απαραίτητα εφόδια για την περατέρω μελέτη και εμβάθυνση στην ελληνική παιδεία, ώστε να μπορέσει αργότερα να υπηρετήσει με αφοσίωση και ζήλο την Ομογένεια και ιδιαίτερα τους Ελληνόπαιδες. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σημαντική η αποστολή της και πρέπει όλοι μας να την ενισχύουμε».

Η δρ. Λίλα Αμιράλη έκανε μια εκτενή αναφορά στα ψυχιατρικά νοσήματα των παιδών και των εφήβων, επισημαίνοντας πως ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των ψυχικά διαταραγμένων ανήλικων ένεκα εξωτερικών παραγόντων αλλά και της άμετρης κυκλοφορίας των ναρκωτικών ουσιών. Η δρ. Αμιράλη τόνισε ότι η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου των Παίδων έχει ανάγκη αναγνώρισης και οικονομικής στήριξης, ευχαριστώντας τις Φιλόπτωχες για την γενναιόδωρη προσφορά τους προς το τμήμα της.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας κ. Λίο Χουσάκος μίλησε με ενθουσιασμό για την σημασία της Εκκλησίας στη διατηρηση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητα, τονίζοντας πως όλα ξεκινούν απο την χριστιανική παιδεία.

Την οργάνωση και παρουσίαση της βραδυάς είχαν ο ιερατικός προϊστάμενος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο West Island π. Λάμπρος Καμπερίδης και ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου στο Λαβάλ π. Ζήσης Ντερέκας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η πρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Κουτσούγερα, ενώ η αντιπρόεδρος κα Μαρία Αγραππίδη έδωσε τον καλύτερο ευατό της για την εξαιρετική οργάνωση του γεύματος.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν η αντιδήμαρχος κα Μαίρη Ντέρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Λαβάλ κα Αγλαϊα Ρεβελάκη και Βασίλης Καρυδόγιαννης, ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλας Παγώνης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΚΜΜ Δημήτρης Μανωλάκος, ο Δημήτρης Σούδας, οι άρχοντες του Πατριαρχείου Κώστας Λαγούρος, Δημήτρης Μανωλάκος και Νίκος Τσατάς καθώς και άλλοι πρόεδροι συλλόγων και ενοριακών συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής του Μόντρεαλ.

 
 Πλήθος κόσμου στο δείπνο των Φιλοπτώχων
 
Η δρ. Αμιράλη μίλησε για τα ψυχιατρικά νοσήματα των ανηλίκων 


Ο Βασίλης Γαλάτης προσέφερε την ωραία μουσική υπόκρουση, ο π. Λάμπρος Καμπερ
ίδης εξαιρετικός στο ρόλο του ως παρουσιαστής της βραδυάς!
Η  δημοτική σύμβουλος Αγλαϊα Ρεβελάκη, ο π. Λάμπρος Καμπερίδης, ο π. Ζήσης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΚΜΜ Δημήτρης Μανωλάκος. Πίσω διακρίνεται η δραστήρια και αποδοτική αντιπ΄ροεδρος των Φιλόπτωχων κα Μαρία Αγραπίδη καθώς και η αντιδήμαρχος Μαίρη Ντέρος
Σέλφι με αγαπημένο Δημήτρη Μανωλάκο και Παναγιώτη Μανίκη
Ο πρόεδρος Ν. Παγώνης με τις κυρίες Σοφία και Θεοδώρα Σιγάλα
Η δρ. Λίλα  Αμιράλη, η Βασιλική Μαρκαντωνάτου , σύζυγος του πρέσβη και ο γενικός πρόξενος κ. Νικόλαος Σιγάλας

 

Με το σεβασμιότατο κ. Σωτήριο και τον επίτιμο πρόεδρο κ. Δ. Μανωλάκο
Το ωραίο μας τραπέζι
 

No comments: