ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, February 6, 2018

Δωρική Λιτότητα και Ιωνική Χάρη στην Πρεσβευτική Κατοικία της Οττάβας





 Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη



Νέα όψη απέκτησε η πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας στην Οττάβα, καθώς ένα σκέπαστρο σε βαθύ γαλάζιο χρώμα με την γαλανόλευκη στο άκρο του, στολίζει την κυρία είσοδό της παραπέμποντας στην Ελληνικότητα.

Καίριες επισκευές στα μπαλκόνια και στους χώρους υποδοχής πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, τελειοποιώντας το κτίσμα που λαμπρύνει το δρόμο του Καναλιού της Οττάβας και που αποτελεί την επίσημη κατοικία του εκάστοτε Ελληνα πρέσβυ στην Καναδική πρωτεύουσα.

Ο νέος πρέσβυς της Ελλάδας στον Καναδά, Δημήτρης Αζεμόπουλος, επέλεξε για τον εσωτερικό διάκοσμο να προβάλει αντίγραφα κλασσικών γλυπτών της αρχαιότητας, στολίζοντας έτσι το χώρο με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας.

Στην είσοδο αλλά και στους χώρους υποδοχής κυριαρχούν τα αντίγραφα των γλυπτών της Κλασσικής Αρχαιότητας αλλά και εικόνες της Βυζαντινής περιόδου. Ο Ελληνικός πολιτισμός στην εξέλιξη και τη διάρκειά του απεικονίζεται εδώ καθώς ιστορικές γκραβούρες αλλά και παραδοσιακές στολές απο το Μουσείο Μπενάκη φιγουράρουν στους τοίχους ορίζοντας το διαχρονικό πορτρέτο της Ελληνικής παράδοσης.

Σημαντική είναι η παρουσία πορτρέτων των ηρώων του 1821 που παραπέμπουν στην ιστορική μνήμη της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης και της Αναγέννησης του Έθνους,προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στον επισκέπτη.

Οι αίθουσες υποδοχής με τα απλά έπιπλα αλλά και την προσθήκη των παλιών δερμάτινων καναπέδων της κατοικίας αποπνέουν τη λιτή ευγένεια της προσωπικότητας του πρέσβυ Αζεμόπουλου.

Η απέριττη χροιά της διακόσμησης ξεχωρίζει την ανδρική παρουσία στην ανκαινισμένη πρεσβευτική κατοικία της Οττάβας, που θα ανοίξει σύντομα για να υποδεχτεί τη νομική κοινότητα της Ελληνικής παροικίας, τους ξένους διπλωμάτες αλλά και την Ελληνική Κοινότητα της Οττάβας.

Με Δωρική κομψότητα και Ιωνική χάρη η ανακαινισμένη Ελληνική πρεσβευτική κατοικία παντρεύει την Ελληνική ταυτότητα με το κοσμοπολίτικο περιβάλλον της καναδικής πρωτεύουσας.

























No comments: