ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, March 24, 2018

Ελληνίδα της Χρονιάς η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη!Φιλέλληνας ο Ιταλός Tony Loffreda


Ελληνίδα της Χρονιάς η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη,

Φιλέλληνας ο Ιταλός Tony Loffreda

Με το επίσημο γκαλά της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ ξεκίνησαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνικής Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μοντρεάλ του Καναδά, που θα κορυφωθούν την Κυριακή με την παρέλαση στη λεωφόρο Jean Talon.

Η βραδυά άρχισε με τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και του Καναδά, ενώ συνεχίσθηκε με απαγγελίες απο μαθητές των ημερήσιων σχολείων και των σχολείων της συμπληρωματικής εκπαίδευσης της ΕΚΜΜ.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απονομή της τιμητικής διάκρισης στον Ελληνα της Χρονιάς, που φέτος ήταν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη που ζεί κι εργάζεται στο Μοντρεάλ απο το 1989 , συνεισφέροντας με όλες τις δυνάμεις της στην διατήρηση και διάδοση του Ελληνισμού τιμήθηκε απο την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ «για την πολύμορφη, πολυετή κοινωνική προσφορά της και τη συμβολή της στον εδώ Ελληνισμό», όπως αναγράφει η τιμητική πλακέτα που της απονεμήθηκε απο τον πρόεδρο της ΕΚΜΜ Νικόλα Παγώνη.

Πρόκειται για τη σπουδαιότερη διάκρση εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητα σε άτομο και η ίδια παραλαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα κι όσο κι αν είναι το βάρος της ιστορίας μας, εγώ νιώθω ανάλαφρη σήμερα που σας αντικρύζω. Και νιώθω να πετάω γιατί σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση του Γένους μας, την κραυγή της Ελευθερίας, την αρχή της διάλυσης της  Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.»

Η τιμητική διάκριση του Φιλέλληνα της Χρονιάς απονεμήθηκε στον τραπεζίτη  Tony Loffreda, ο οποίος συνεισφέρει επί δεκαετία στην διατήρηση των ελληνόφωνων σοχλείων του Μοντρεάλ. Ο ίδιος λαμβάνοντας την πλακέτα απο τον πρόεδρο Νικόλα Παγώνη είπε ότι το σπουδαιότερο γι αυτόν είναι οι φιλίες που έχει κτίσει μέσα στην ΕΚΜΜ με τη συνεισφορά της τράπεζας στις προσπάθειες της ελληνικής παιδείας.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νικόλας Σιγάλας αναφέρθηκε στις παραμέτρους της εχθρότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα στο διεθνή χώρο, στις επιθέσεις που δέχεται απο την Τουρκία και στις επιβουλές των γειτόνων της.

Ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλας Παγώνης στον πανηγυρικό της ημέρας συνέδεσε το παρελθόν με το παρόν, εστίασε στον ηρωισμό μιας χούφτας Ελλήνων το 1821 που ξεκίνησαν την Ελληνική Επανάσταση ξηλώνοντας τον τουρκικό ζυγό, ενώ τόνισε πως η Ελληνική παροικία του Μοντρεάλ θριαμβεύει στις επάλξεις της διάδοσης του Ελληνισμού από το 1909 διατηρώντας την εθνική ταυτότητα με τα σχολεία και το έργο της.

Το παρόν στο γκάλα έδωσαν ο αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Αντωνόπουλος, δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος καθώς και αντιπροσωπεία απο το Δήμο Σάμου, η υπουργός Ανωτάτης Παιδείας και Γυναικείων θεμάτων του Κεμπέκ Helene David, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοίκησης του Κεμπέκ Pierre Arcand, οι ομοσπονδιακοί βουλευτές Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος και Faycal El Khoury, οι επαρχιακοί βουλευτές Τζέρρυ Σκλαβούνος και Guy Ouellette , οι δήμαρχοι Gulliana Fumagalli και Allan De Souza, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Ντέρος, Εφη Γιάννου, Αγλαία Ρεβελάκη, Βασίλης Καρυδόγιαννης κα.














































































2 comments:

Μηθυμναίος said...

Όπως σου μήνυσα κι από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είμαι περήφανος -φίλος σου γαρ- για τη διάκριση σαν Ελληνίδα της χρονιάς!
Σε χαιρετίζω, λοιπόν κι από εδώ, σε συγχαίρω κι εύχομαι μαζί ο Θεός να σ' έχει καλά και να σου χαρίζει ό,τι επιθυμείς!

Έχεις την αγάπη, την εκτίμηση και τη φιλία μου!

Γρηγόρης Ζαγοραίος said...

...όταν μου το ανέφερε ο π.Δημήτριος ότι ήσουν προτεινόμενη για την διάκριση αυτή θεώρησα ότι δεν υπήρχε καταλληλότερο και πλέον αξιόλογο πρόσωπο...για να μην πώ ότι και λίγη σου πέφτει αυτή η τιμή από τον απόδημο ελληνισμό του Μόντρεαλ!
Εύχομαι και εις ανώτερες διακρίσεις !!!
ο καλόγηρος