ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, July 14, 2020

Διαμαρτυρία για τη Θεία Κοινωνία ετοιμάζουν φανατικοί ορθόδοξοι στο Τορόντο



Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Διαμαρτυρία εναντίον της Μητρόπολης Τορόντο προετοιμάζουν οι φανατικοί ορθόδοξοι Χριστιανοί του Τορόντο αυτή την Κυριακή με σύνθημα «Αληθινή Πίστη σε αντιπαράθεση με το Φόβο»- «Κοινή Λαβίδα για τη Θεία Κοινωνία».

Οι ορθόδοξοι καλούν το κοινό να παραστεί σε διαμαρτυρία με πλακάτ και συνθήματα από 9.30-12.30 έξω απο τη Μητρόπολη Τορόντο όπου μέσα βρίσκεται το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου. Οι εν λόγω ορθόδοξοι είναι εκνευρισμένοι διότι ο Αρχιεπίσκοπος του Καναδά κ. Σωτήριος, ακολουθώντας την διαταγή της κυβέρνησης του Οντάριο απαγόρευσε την θεία κοινωνία με μία λαβίδα και επέτρεψε τη χρήση πολλών λαβίδων.

Η υπόθεση της θείας μεταλαβής έχει προκαλέσει τεράστιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην Μητρόπολη Καναδά και τους πιστούς του Τορόντο, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Αντώνης Αρτεμάκης με ανακοίνωσή του δείχνει προβληματισμένος για τη θεία κοινωνία στους ναούς ιδιοκτησίας της Κοινότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε βίντεο που προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα αγανακτισμένοι χριστιανοί έκαναν κατά μέτωπον επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο εν μέσω της θείας λειτουργίας.

Στο Μόντρεαλ η θεία λειτουργία γίνεται κανονικά με μία λαβίδα, καθώς οι αρχές της επαρχίας δεν θέλουν να αναμειχθούν στην ιεροτελεστία της Ορθόδοξης λατρείας.

Ωστόσο, απο αυτή την Κυριακή είναι η υποχρεωτική η μάσκα για τους πιστούς κατά τη διάκρεια της θείας λειτουργίας, ενώ ο ιερέας θα κοινωνεί το εκκλησίασμα φορώντας μάσκα και ο ίδιος. Την ίδια ώρα η απόσταση μεταξύ των πιστών θα πρέπει να είναι 2 μέτρα και υπάρχει όριο 50 ατόμων μέσα στο ναό.

No comments: