ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, November 24, 2020

Ένα Καταδικαστέο Ράπισμα στην Καναδή βουλευτή Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος!

 


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

 

Παρακολούθησα όλη τη συνομιλία της βουλευτού του Ville Saint Laurent Εμμανουέλλας Λαμπρόπουλος με τον Επίτροπο των Γλωσσών Raymond Théberge στην Διακομματική Επιτροπή Επίσημων Γλώσσών του Καναδικού Κοινοβουλίου, που έγινε διαδικτυακά την περασμένη Παρασκευή.

Η Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος, ελληνικής καταγωγής βουλευτής ετών 30 που διανύει τη δεύτερη θητεία της κιόλας στο Καναδικό Κοινοβούλιο, στα έδρανα του κυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων,στην εν λόγω επιτροπή υπερασπίζεται τα δικαιώματα της αγγλόφωνης μεινονότητας του Κεμπέκ. Υπ΄αυτή της την ιδιότητα μετέφερε ορισμένες ερωτήσεις   στον πρόεδρο της Επιτροπής Raymond Théberge, σημειώνοντας ότι η αγγλόφωνη μειονότητα του Κεμπέκ αντιμετωπίζει προβλήματα στον εργασιακό χώρο διότι η μη γνώση και χρήση της γαλλικής γλώσσας στο Κεμπέκ δυσκολεύει την εύρεση εργασίας σε μη γαλλόφωνους ανά την επαρχία.

Η Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος δεν έκανε δήλωση, αλλά απηύθυνε μια απλή ερώτηση στον Επίτροπο των Επίσημων Γλωσσών του Καναδά: «’Eχω μια άλλη ερώτηση στην ίδια γραμμή. Aκούμε ότι η Γαλλική γλώσσα είναι σε πτωτική πορεία στο Κεμπέκ. Δεν θέλω να το αποκαλέσω μύθο , θα το αφήσω εν αμφιβόλω. Το έχω ακούσει σε ορισμένες περιπτώσεις».(ακριβής μετάφραση)

Και τότε σηκώθηκαν στα πόδια οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής  του Συντηρητικού Κόμματος Alain Rayes και ο Stéphane Bergeron του Bloc Québécois που ζήτησαν την αποπομπή της απο την Επιτροπή. Και μάλιστα έγιναν επερωτήσεις στην Βουλή απο βουλευτές του Νεοδημοκρατικού Κόμματος και του Συντηρητικού Κόμματος: πώς τόλμησε η Εμμανουέλα Λαμπρόπουλος να αμφισβητήσει την υπόθεση της χρήσης της γαλλικής γλώσσας στο Κεμπέκ;

Βεβαίως, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, παρά μόνο για την πολιτική κορεκτίλα έπεσε ανθρωποφαγία εναντίον της Ελληνικής καταγωγής βουλευτού Εμμανουέλλας Λαμπρόπουλος στα γαλλόφωνα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα στελέχη του κόμματος των Φιλελευθέρων που εποφθαλμιούν την έδρα της Εμμανουέλλας Λαμπρόπουλος στο Ville Saint Laurent να βγούν και να επιτεθούν στην 30χρονη βουλευτή, με στόχο προφανώς να αρχίσουν την πολιτική της εξόντωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίθεση κατά της Εμμανουέλλας Λαμπρόπουλος κορυφώθηκε με ένα σκίτσο που δημοσιεύθηκε στην γαλλόφωνη εφημερίδα La Presse,όπου η Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος φαίνεται να τρώει χαστούκι απο συνάδελφό της βουλευτή των Φιλελευθέρων, ενώ στην ουρά περιμένουν να την χαστουκίσουν και άλλοι βουλευτές.

Το εν λόγω σκίτσο ξεσήκωσε την ελληνική παροικία. Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ , το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ με ανακοινώσεις τους που κατευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, στην Διακομματική Επιτροπή των Επίσημων Γλωσσών και στην εφημερίδα La Presse καταδικάζουν την σεξιστική, γυναικοφοβική και βίαιη  στάση της γαλλόφωνης εφημερίδας , που δεν δίστασε να παρουσιάσει την 30χρονη Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος να υφίσταται βία απο αντρικά χέρια σε μια χώρα δημοκρατίας και ισότητας όπως είναι ο Καναδάς.

Η ιστορία της παραποίησης της ερώτησης της Εμμανουέλας Λαμπρόπουλος περί της χρήση της γαλλικής γλώσσας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και από τους βουλευτές του δικού της κόμματος δείχνει τα εξής;

1.   Είναι πολύ εύκολο να αρπάζει ο κάθε πολιτικός οποιασδήποτε παράταξης και να αλλάζει περιεχόμενο σε ό,τι αφορά το ευαίσθητο θέμα της χρήσης της γαλλικής γλώσσας στο Κεμπέκ διότι προσφέρει πολιτικά οφέλη και όλα τα κόμματα εποφθαλμιούν στις πολλές έδρες της γαλλόφωνης επαρχίας του Καναδά.

2.   Η Εμμανουέλα Λαμπρόπουλος στοχοποιήθηκε απο βουλευτές του κόμματός της διότι φλέρτάρουν την σίγουρη Φιλελεύθερη έδρα του Ville Saint Laurent και θέλουν να την πριονίσουν σιγά -σιγά ανγκάζοντάς την σε παραίτηση στο εγγύς μέλλον.

3.   Οι αγγλόφωνοι του Κεμπέκ δεν τολμάνε ούτε να ρωτήσουν τις αυτονόητες ερωτήσεις για τη χρήση της αγγλικής γλώσσας και τις αρνητικές συνέπειες της μονογλωσσίας τους, παραμένοντας μια καταπιεσμένη μεινότητα στο Κεμπέκ.

4.   Οι εθνικές κοινότητες που είναι τρίγλωσσες και πολύγλωσσες συνεχίζουν να  υφίστανται τον τραμπουκισμό όσων δήθεν κόπτονται για τη γαλλόφωνη κοινωνία του Κεμπέκ.

5.   Η ελληνική παροικία στηρίζει την Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος και μπορεί να μην βγει να ψηφίσει μαζικά τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό στην περιοχή του Παρκ Εξτένσιον όπου εκλέγεται, αν το βαθύ κόμμα των Φιλελευθέρων πειράξει την Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος, που κέρδισε με στο σπαθί της την έδρα στο Ville St Laurent και φαίνεται να ωριμάζει πολιτικά κάθε μέρα και περισσότερο.

ΣΣτο μεταξύ, παρότι αυτό το επαίσχυντο σκίτσο της La Presse θα έπρεπε να αποτελεί casus belli για ένα κόμμα ισότητας σαν αυτό των προοδευτικών Φιλελευθέρων, ούτε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα των Φιλελευθέρων έχει βγεί να καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωση την απαράδεκτη καρικατούρα που δεν προσβάλει μόνο την Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος, αλλά όλο το γυναικείο κίνημα της ισότητας και βεβαίως ολόκληρη την Ελληνική παροικία του Κεμπέκ!

Η Ελληνική παροικία του Κεμπέκ περιμένει στο ακουστικό της!

No comments: