ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
Η επίσημη βιογραφία του Ξενοφώντα Βεργίνη, του φτωχόπαιδου που ξεκίνησε απο τους Τσκουκαλάδες κατακτώντας σπουδία θέση στη διαμόρφωση της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας

Wednesday, August 10, 2022

Γράμμα απ΄τη Μικρά Ασία!

 


Εκεί στην Αυλή του Ποιητού δίνουμε φέτος τα βραδυνά μας ραντεβού για την πολιτιστική μας ανάταση. Εκεί , λοιπόν, το Σάββατο 13 Αυγούστου, ο αγαπημένος ηθοποιός και συμμαθητής μας Δημήτρης Βερύκιος θα ανακινήσει μνήμες ιστορικές, πικρές, μνήμες μιας ιστορικής συντριβής που συνετέλεσε στον εθνικό αφανισμό του Γένους μας από τη Μικρά Ασία, σκορπώντας στην προσφυγιά τον λαό μας.

Μην το χάσετε..δάκρυα, μνήμες, μουσικές. Σκοτάδι! Φώς!

Σάββατο, 13 Αυγούστου στο Κηποθέατρο 9.30 μ.μ.


Κηποθέατρο «Α. Σικελιανός» / ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / Ώρα έναρξης: 21.30

 

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠ’ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο θεατρικό έργο του σημαντικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Πρωταγωνιστούν 2 πρόσωπα, ο Στέργιος Καραγιαννίδης (Σμυρνιός εθελοντής στρατιώτης στην Μικρασιατική εκστρατεία) και η Άσλει Κερέμ (η Μοίρα).

Αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, που βαίνει κορυφούμενη, αφού οι μνήμες είναι τόσο έντονες και τραγικές που, παρασύρουν τον ήρωα (Στέργιο) σε μια εκ νέου βίωση της ήττας, του αφανισμού και του ξεριζωμού. Μέσα από τον διάλογο του μάλιστα, με τη Μοίρα του (Άσλει), περιγράφεται το προσωπικό δράμα αλλά και το χρονικό της μεγάλης καταστροφής, με αναφορές στα πρόσωπα και τις καταστάσεις που οδήγησαν σ’ αυτήν.

Τα τραγούδια που ερμηνεύει ζωντανά η Άσλει, παίζοντας συγχρόνως ούτι, δίνουν ένα δραματικό τόνο, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ανάλογη με την δραματουργική ανέλιξη – παραλήρημα του ήρωα.

 

Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στέργιος Καραγιαννίδης, σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

Άσλει Κερέμ, τραγούδι, ούτι: ΒΑΣΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

Τιμή εισιτηρίου: 10€

 

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα & 20 λεπτά

 

1 comment:

Αστοριανή said...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Αστοριανή, ΝΥ