ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, November 15, 2022

Ο κορυφαίος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Μοντρεάλ!

 


Ο κορυφαίος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Μοντρεάλ

 


Στο Μοντρεάλ θα ταξιδέψει ο τόπ σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος προκειμένου να επιδείξει την μαγειρική του δεινότητα στο Χριστουγεννιάτικο γκάλα που οργανώνει το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ στις 18 Δεκεμβρίου 2022,5.30 μ.μ. στο Embassy Plaza. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας του Doveegene Project της οποίας ηγείται η διάσημη ογκολόγος-χειρουργός- γυναικολόγος Dr. Lucy Gilbert του Πανεπιστημίου McGill.

 Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κλινική έρευνα, η οποία με τηνολοκλήρωσή της θα αποτελέσει το νέο παπ τεστ για την πρόωρη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

 Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με ρίζες στο Λος Άντζελες δήλωσε συγκινημένος που θα συμμετάσχει σε μια ομογενειακή εκδήλωση καθώς νιώθει τρομερούς δεσμούς με τους Έλληνες της Βόρειας Αμερικής.

 H πρόεδρος του ΛΕΜ Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη σημείωσε: «Πραγματικά έχω συγκινηθεί για την αφιλοκερδή συμμετοχή του μεγάλου Έλληνα σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου που θα έρθει στο Μοντρεάλ να μας δείξει την τέχνη του στην δημιουργική ελληνική κουζίνα αλλά και να συμμετάσχει στην ενίσχυση της πρωτοποριακής έρευνας για τον καρκίνο των ωοθηκών, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη δρα Γκίλπμπερτ και έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία. Το Doveegene που αποτελεί ένα είδος παπ τεστ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου βρίσκεται ήδη στις κλινικές έρευνες. Δύο γυναίκες που ενημερώθηκαν μέσω του οργανισμού μας για το εν λόγω τέστ και υποβλήθηκαν σε αυτό, διαπιστώθηκε πως βρίσκονταν σε  προκαρκινικό στάδιο των ωοθηκών και σώθηκαν από τον «σιωπηρό δολοφόνο» με υστερεκτομή. Αυτό το νέο παπ τεστ όταν θα προλάβει εκατομμύρια γυναίκες από την αθεράπευτη ασθένεια του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου»

 Την βραδυά θα παρουσιάσει η καθηγήτρια Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Concordia Αφροδίτη Σάλας , ενώ μουσική και τραγούδια θα παίξει το μουσικό σχήμα με την Άρτεμι Λαγόπουλος.

 


Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ο Ροκάς της κουζίνας!



Ο  σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας πρωτοποριακός παράγοντας της νέας γαστρονομικής σχολής της Ελλάδας. 

Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο
UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, όπου έκανε τη διατριβή του στη Γαλλική & Γιαπωνέζικη κουζίνα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε και ασχολήθηκε με την κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία
Gourmet. Στη συνέχεια πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή των reality μαγειρικής «Master Chef» και «Junior Master Chef», παρουσίασε την εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης της εκπομπής «Joy» όπου παρουσίαζε το καλό φαγητό της Αθήνας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα (2015)  είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μετά τις γνώσεις, μετά την εφαρμογή των αρχών της μαγειρικής, για κάθε σεφ
 έρχεται το στοίχημα της «προσωπικής» κουζίνας, της «προσωπικής» δημιουργίας, η στιγμή, που το ταπεραμέντο του βρίσκει τον τρόπο να διοχετεύεται πηγαία και με πάθος στις γεύσεις, που υπογράφει.

Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί, που ανταποκρίνονται στην πρόκληση,
 έτσι, που όταν δοκιμάζεις ένα πιάτο τους να διαβάζεις στη γεύση του μια ολόκληρη φιλοσοφία και θέση ζωής. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που τα πιάτα, η ζωή τους και η εικόνα τους, ταυτίζονται απόλυτα σε ένα δυνατό σύνολο.

Αντισυμβατικός στη ζωή του από την εφηβεία έως και σήμερα, εραστής της
 αληθινής ζωής και της περιπέτειας υπήρξε και παραμένει ένας ροκάς της κουζίνας, που ξεκινώντας από την Αμερική των 90’s, τις σπουδές και τη μαθητεία του πλάι στον  Thomas Keller, γύρισε όλον τον πλανήτη εντρυφώντας στις κουζίνες πολλών πολιτισμών για να γυρίσει χορτασμένος και ώριμος πια στη μεσογειακή Κρήτη και να επαναπροσδιορίσει με νέους όρους τη σχέση του με την ελληνική κουζίνα, τις πολύτιμες πρώτες ύλες της αλλά και μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από το φαγητό και την κοινωνική λειτουργία του.




 

No comments: