ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, October 10, 2023

Τον επινίκειον ύμνον...

 


Τον επινίκειον ύμνον...

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

 

Και εγένετο το θαύμα, εγένετο η ανατροπή και ο Ιορδάνης εστράφη προς τα οπίσω και ο νόμος της βαρύτητας καταργήθηκε καθώς ο Ξενοφών Βεργίνης παρά τα εσωκομματικά βέλη πέταξε ψηλά  με ένα συντριπιτικό ποσοστό  49%, ρεκόρ δημοτικής νίκης για τη Λευκάδα.

Γιατί τον ψήφισαν οι Λευκαδίτες;

1.   Είχαν απηυδήσει με την απραξία της προηγούμενης δημοτικής αρχής αλλά και με την αλαζονική συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου Χαράλαμπου Καλού.

2.   Αντιλήφθηκαν πως η Λευκάδα χρειάζεται ένα στιβαρό δήμαρχο που γνωρίζει τις ατραπούς της δημόσιας διοίκησης και δεν θα σπαταλήσει δύο χρόνια να μάθει τα του Δήμου Λευκάδας.

3.   Πιάστηκαν κυριολεκτικά από την ελπίδα που προσφέρει το πρόγραμμα Βεργίνη, ένα πρόγραμμα που προτείνει άμεσες και βιώσιμες λύσεις για τα μεγάλα και καυτά προβλήματα του νησιού μας.

4.   Απέκτησαν χημεία με τον Ξενοφώντα Βεργίνη, τον οποίο είδαν ως σάρκα εκ της σαρκός τους. Ο Ξενοφών Βεργίνης της παλιάς γενιάς εκπροσωπεί το όνειρο του ανδρός που ξεκίνησε από το μηδέν και έδωσε αγώνες για να πετύχει στην εκπαιδευτική, επιχειρηματική και πολιτική ζωή του τόπου.

5.   Η στάση ζωής του Ξενοφώντα Βεργίνη «Γεννήθηκα Νέος», κεφάλαιο ολόκληρο από την βιογραφία που είχα την τύχη να συγγράψω με τίτλο ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ (εκδόσεις Ωκεανός) αποτελεί ορόσημο για μια γενιά της οποίας ο μέσος όρος ζωής έχει αυξηθεί κατά μία εικοσαετία.

6.   «Οι νέοι απέτυχαν, ας δοκιμάσουμε τους πεπειραμένους» ήταν το σύνθημα των ψηφοφόρων.

 

Η προεκλογική εκστρατεία παίχθηκε σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα:

1.   Ο Ξενοφών Βεργίνης έδωσε μεγάλη βάση στα χωριά αλλά και στα νησιά Κάλαμο και Καστό, συμμετέχοντας ενεργά στην καθημερινή ζωή τους (παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις, στα πανηγύρια, στα κοινωνικά γεγονότα τους). Στρατολόγησε επίσης τους καλύτερους κομματάρχες όχι απαραίτητα από τη Νέα Δημοκρατία αλλά από όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων.

2.   Στρατολόγησε άτομα υψηλής αποδοχής στην πόλη της Λευκάδας, όπως τους γιατρούς Καραγιάννη και Σαρανταένα , με τον πρώτο να παίρνει ρεκόρ ψήφων ένεκα της προεδρίας του Τηλυκράτη και της ανάδειξής του σε ομάδα της Β κατηγορίας.

3.   Έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τον Τηλυκράτη συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στην αναβάθμισή του, γεγονός που ενθάρρυνε και ενθουσίασε τους Μπρανέλους. (Αν είχε κάποιο έλλειμμα επικοινωνίας με τη Μπρανελιά το κάλυψε με το πάθος για τον Τηλυκράτη).

4.   Εφτιαξε μια πολλυσυλλεκτική ομάδα χωρίς φραγμούς και κομματικά όρια. Αγκάλιασε νέους, τόνισε τη γυναικεία παρουσία στα ψηφοδέλτιά του, ανέδειξε τους αγρότες αλλά τους επιχειρηματίες της Λευκάδας.

5.   Τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν οι έμπειροι άνθρωποι στα δημοτικά θέματα, όπως η Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα (στο ψηφοδέλτιο) , ο Κώστας Γληγόρης, η Ζωή Σκιαδά και ο Μάκης Μελάς (εξωθεσμικά).

6.   Έκανε ένα προεκλογικό αγώνα με σύνεση, χαμηλούς τόνους και μειλίχιο ύφος. Ο λόγος του, παρά την καλόπιστη κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο, ήταν πάντα στοχευμένος, ευγενικός και προετοίμαζε το κλίμα της συναίνεσης για την επόμενη μέρα.

Γενικά, ο Ξενοφών Βεργίνης έδωσε τον καλόν αγώνα και τώρα προετοιμάζεται για την παραλαβή του Δήμου Λευκάδας από τον απερχόμενο δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό!

Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του Ξενοφώντα Βεργίνη που θα τους δρομολογήσει άμεσα καθώς είναι οδοστρωτήρας στις αποφάσεις του και στην υλοποίηση των μεγάλων έργων.

Να είσαι γερός και να παραμείνεις αλώβητος από τις κολακείες των ανθρώπων. Διότι "ΑΡΧΉ ΆΝΔΡΑ ΔΕΊΚΝΥΣΙ"




















No comments: