ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, July 17, 2024

Κορίτσια στο Φώς της Λευκάδας!

 


Νιώθω ευλογημένη που στις 3 Αυγούστου θα ανεβεί στο Κηποθέατρο η παράσταση ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ που είναι βασισμένη στην Τριλογία της Λευκάδας μου.

Είχα την τύχη να λατρέψει το τρίπτυχο των μυθιστορημάτων μου η τρομερή σκηνοθέτις της Ομογένειας του Τορόντο Νάνσυ Άθανασοπούλου Μυλωνάς, η οποία σμίλεψε τις συμμαθήτριες και παιδικές φίλες με ένα αριστοτεχνικό τρόπο. Ο θίασος μπορεί να είναι ερασιτεχνικός αλλά είναι παιδιά της ελληνικής ομογένειας που εξέλιξαν την ελληνική γλώσσα κάνοντας εκατοντάδες πρόβες πάνω στο επικό έργο ολάκερη την περασμένη χρονιά.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά το δήμαρχο Ξενοφωντα Βεργίνη, που παρά τις φάλτσες φωνές ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει το θίασο ΕΚΦΡΑΣΗ του Τορόντο στη σκηνή της Λευκάδας, φωτίζοντας τη θεατρική δημιουργία των Ελλήνων του Καναδά. Ήταν μια γροθιά στο κρατκοδίατο κατεστημένο της Λευκάδας γι αυτό κιόλας αισθάνομαι  δικαιωμένη που αυτός ο Δήμος διοικείται από ένα πεφωτισμένο πολιτικό άνδρα πετώντας ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

 

Γυναίκες στο Φώς-Το Εργο

Θεατρικό έργο βασισμένο στα μυθιστορήματα της ομογενούς συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη ΨΗΛΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΞΥΠΟΛΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ, που αποτελούν την ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ!Το έργο το οποίο έχει τη μορφή του μιούζικαλ με τραγούδια γραμμένα σε στίχους της συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη Αργύρη, έχει μελοποιήσει η μουσικός και ερμηνεύτρια Παναγιώτα Τσίτσου.

Η θεατρική προσαρμογή της Τριλογίας της Λευκάδας (Ψηλά Τακούνια Για Πάντα, Ξυπόλυτες στην Άμμο, Κορίτσια στη Βεράντα) έχει γίνει από το θεατρικό σχήμα ΕΚΦΡΑΣΗ,ένα ομογενειακό μή κερδοσκοπικό οργανισμό τον οποίο διευθύνει η σκηνοθέτρια Nancy Athan-Mylonas σε διασκευή και επιμέλεια των Κωνσταντίνας Γκότση και Ζήνας Τζάρα.

Η παράσταση που έχει ομογενείς ηθοποιούς από το Τορόντο και το Μοντρεάλ θα έχει πρωτότυπη μουσική και τραγούδια πάνω σε στίχους της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη, ενώ την σύνθεση και την ερμηνεία ύπογράφει η ομογενής μουσικός και ηθοποιός Παναγιώτα Τσίτσου.

Η παραγωγή πρωτότυπων θεατρικών έργων στην Ομογένεια είναι μια σπάνια υπόθεση, γι αυτό πρέπει να ταξιδεύει στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες του εξωτερικού τιμούν την ελληνική γλώσσα και τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα μέσα από το θεατρικό λόγο.

 

 

3 Αυγούστου στις  Γιορτές Λόγου και Τέχνης Λευκάδας, στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ

 

Η ιστορία του έργου

Έξι κορίτσια, έξι συμμαθήτριες, που μεγάλωσαν  ανέμελα στις γειτονιές του πιο όμορφου νησιού του Ιονίου στην αιχμή της εφηβείας τους.

 Η Τζούλια, η Έμυ, η Αθηνά, η Καίτη, η Νάνσυ, η Μαρία…

Κάθε μία τόσο διαφορετική από την άλλη, κι όμως τόσο όμορφες και τόσο  αγαπημένες.

 

Ο χρόνος κι η ζωή θα τις σκορπίσει στους πέντε ανέμους. Θα τις ξαναφέρει κοντά και πάλι στα σαράντα τους, η νοσταλγία κι η άσβεστη αγάπη για τον τόπο τους. 

 

Μια επανασύνδεση, είκοσι χρόνια μετά, που θα γίνει  η αιτία να αποκαλυφθούν  κενά και τραύματα του παρελθόντος, που στοιχειώνουν το τώρα και απειλούν το αύριο…

 

Όλα ξεκίνησαν από  εκείνο το τραγικό γεγονός της αυτοχειρίας του πατέρα της Τζούλιας πριν πολλά χρόνια,  που ανέτρεψε τη ζωή της και την έδιωξε βίαια, μακριά απ᾽ το νησί. 

 

Κι ύστερα… Οι φίλες χάθηκαν, οι ζωές τους άλλαξαν, 

κάποιες ακολούθησαν τα όνειρά τους, άλλες έπεσαν θύματα στους εφιάλτες τους… 

 

Όμως η φιλία υπήρχε πάντα εκεί, βάλσαμο στην καρδιά που δεν κουράζεται ποτέ να πονά και ν᾽αγαπά...

 

 

Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης και αυτογνωσίας, ένας ύμνος στην φιλία, στην αγάπη και στον έρωτα, από την συγγραφέα των μεγάλων best seller Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη!

 

 

No comments: