ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, January 10, 2008

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Θύτες και Θύματα

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Πάνε τρείς εβδομάδες αφότου ο πάλαι ποτέ κραταιός Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ Χρήστος Ζαχόπουλος αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του πηδώντας στο κενό και προκαλώντας τριγμούς στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτοτε τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι βρήκαν υλικό για «αίμα και σπέρμα» καθώς αναλώνονται καθημερινά σε μια μάχη εντυπώσεων, η οποία περιπλέκει την υπόθεση με τις γνωστές εικοτολογίες, τα ανεπιβεβαίωτα σενάρια και το σκηνικό της σύγχυσης.

Υπάρχουν σκάνδαλα; ποιά είναι ; σε ποιό βάθος επεκτείνονται και ποιά είναι η ευθύνη της κυβέρνησης; Αυτά είναι τα ουσιώδη ερωτήματα, που ζητούν απάντηση απο το μέσο Ελληνα.

Ναί, υπάρχουν ήδη αποδεδειγμένα σκάνδαλα. Πέρα απο την ερωτική περιπέτεια του πρώην Γενικού Γραμματέα με την σύμβουλό του, η οποία κράδαινε την κασέτα με τις ακραίες σεξουαλικές στιγμές του ζεύγους σε κανάλια και πολιτικά γραφεία επι εβδομάδες προ του απονενοημένου διαβήματος, ήδη είναι χειροπιαστό το σκάνδαλο του στημένου διαγωνισμού πρόσληψης στο ΥΠΠΟ. Αποδεικνύεται λοιπόν πως ενώ χιλιάδες παιδιά ανώνυμων πολιτών με πτυχία και μεταπτυχιακές σπουδές έδιναν έντιμη και άνιση μάχη για μια θέση στο δημόσιο, η λίστα του διαγωνισμού είχε κλείσει με «ημετέρους» τόσο απο τη Νέα Δημοκρατία όσο και απο το ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Τατούλης, είχε ήδη καταγγείλει τον Ζαχόπουλο για κακοδιαχείριση στο ΥΠΠΟ. Με επιστολή του στον εισαγγελέα εδώ και δύο χρόνια είχε επισημάνει πως ο Ζαχόπουλος είχε προσλάβει την εταιρεία του πατέρα Στρατήγη για τη διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και την εταιρεία του γιού Στρατήγη για ορκωτό έλεγχο της ως άνω εταιρείας: δηλαδή η εταιρεία του γιού να ελέγχει εκείνη του πατέρα με αντικείμενο τα κονδύλια των δισεκατομμυρίων ευρώ του ΥΠΠΟ. Ο Πέτρος Τατούλης μαζί με μια έντιμη διοικητική υπάλληλο σταμάτησαν την υπόθεση, αλλά αμέσως μετα την παραίτηση Τατούλη απο το υπουργείο, ήρθε και η απομάκρυνση της «ενοχλητικής υπαλλήλου» με απόφαση Χρήστου Ζαχόπουλου.

Μένει τώρα να αποδειχθούν και άλλες όζουσες υποθέσεις, που αφορούν στους αποχαρακτηρισμούς ολόκληρων εκτάσεων απο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αλλά και στη διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε διάφορες πολιτιστικές διοργανώσεις και σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Ωσπου να διαλευκανθούν οι υποθέσεις αυτές υπάρχει ευθύνη του πρωθυπουργού για την υπόθεση Ζαχόπουλου, με την οποία ήρθαν στο φώς ανόσιες ερωτικές συνευρέσεις, εκβιασμοί και προσπάθειες αυτοχειρίας;

Σαφώς ευθύνεται το πρωθυπουργικό περιβάλλον για τη σήψη του Ζαχοπουλικού καθεστώτος. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής παραχώρησε με υπογραφή του υπεραρμοδιότητες στον διορισμένο Χρήστο Ζαχόπουλο με αποτέλεσμα να «κατασκευάσει» ένα καταχραστή της προσωπικής του εμπιστοσύνης αλλά κι ένα καταπατητή της παντός φύσεως εξουσίας. Γιατί αποδείχθηκε πως ο Ζαχόπουλος χρησιμοποίησε τη θέση του δελεάζοντας σεξουαλικά υφιστάμενες για να παραγοντίσει ή για να διαθέσει τα κονδύλια του ΥΠΠΟ κατα το δοκούν (μένει να αποδειχθεί αν το δοκούν ήταν άνομο και διαπλεκόμενο με οικονομικά ή άλλα συμφέροντα).

Σαφώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ηθική ευθύνη για το δημιούργημα Ζαχόπουλου, καθώς του εκχώρησε εξουσίες υπουργού καταργώντας το ρόλο των προϊσταμένων του. Ο πληθωρικός υπεργραμματέας με την πλάτη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος έλυνε και έδενε στο ΥΠΠΟ , απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Κι εάν ένας υπουργός, ο οποίος ψηφίσθηκε απο τον ελληνικό λαό περιπέσει σε ανομίες, εκεί ευθύνεται και ο λαός που κατέθεσε την ψήφο στο πρόσωπό του. Αλλά για ένα διορισμένο φαύλο, την απόλυτη ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο διορίζων και εκχωρών αρμοδιότητες σ’ αυτόν.

Πάντως και τα μέσα ενημέρωσης δεν χειρίζονται με σοβαρότητα το θέμα . Στο βωμό της τηλεθέασης, σεναροποιούν την πιό επικίνδυνη υπόθεση για την πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Αυτοναιαρούνται, αυτοδιαψεύδονται καθημερινά, εικοτολογούν με αποτέλεσμα να προκαλούν ένα αίσθημα δυσφορίας στον ελληνικό λαό, που έχει περιπέσει στο λήθαργο του ωχαδελφισμού με το ευτελές μότο : «Αφού όλοι οι πολιτικοί είναι σάπιοι!»

Αυτή είναι η λυπηρότερη στιγμή για την ελληνική κοινωνία , που ζεί τα τελευταία χρόνια σε μια κατάσταση πολιτικής και ηθικής σήψης. Δυστυχώς μοιάζει πως γίναμε οριστικά και αμετάκλητα παρατηρητές της φαυλότητας μιας ολιγαρχίας που καπηλεύται εδώ και δύο δεκαετίες απροκάλυπτα και αδιάντροπα τις αξίες μας!

23 comments:

Μηθυμναίος said...

Το ψάρι, Ιουστίνη μου, βρωμάει απ' το κεφάλι...
Εδώ, κορίτσι μου, την κατάσταση την διαχειρίζονται -στα μέτρα τους όπως όλα εξάλλου- οι μεγαλοεκδότες, γι' αυτό αποφεύγουν το ουσιαστικό και ψάχνουν τον "μεταφορέα" της βιντεοκασέτας. Για να βγάλουν νούμερα και να κατασπαράξουν στη συνέχεια όχι τη διαφθορά αλλά τον "μεταφορέα" του σιναφιού τους. Αυτό είναι το θέμα τους όχι η ζημιά... Στα εκδοτικά, δημοσιογραφικά γραφεία γίνονται τα παζάρια και οι εκβιασμοί και συμφωνίες.
Ελλάς το μεγαλείο σου! Κι Ελλάς η παρακμή σου!!!
Τα άλλα, τα προηγούμενα ξεχάστηκαν, η Ολυμπιακή ξεχάστηκε, το ασφαλιστικό το ίδιο. Η συνταγματική αναθεώρηση, μεταρρύθμιση στην παιδεία πιο πριν και τόσα άλλα. Και τούτο θα περάσει, θα ξεχαστεί... Και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς... χειρότερα!
Κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, ανακαλύπτω ομοιότητες και «βίους παράλληλους» με τα μέρη εκείνα που ζούσα. Εσύ ξέρεις...

roadartist said...

Καλημέρα Ιουστίνη. Πραγματικά ως νέα κοπέλα στην Ελλάδα του 2008.. μόνο ντροπή και αηδία μπορώ να αισθανθώ για όλα όσα περιγράφεις. Φταίει σίγουρα, όπως σωστά ανέφερες, και ο Καραμανλής που έδωσε τόσες υπεραρμοδιότητες στον Ζαχόπουλο. Τελικά η εξουσία διαβρώνει τον άνθρωπο..Το χειρότερο είναι οτι αυτοί οι 'άνθρωποι' έχουνε τόση δύναμη στα χέρια τους, που θα μπορούσανε να κάνουνε κάτι θετικό για το πολιτισμό της χώρας.. Δυστυχώς όλο και κατρακυλάμε. Παντού διαφθορά και σήψη.

δεσποιναριον said...

Καλημερουδια, καλημερουδια και πολυ επικαιρο και ενδιαφερον ποστακι. Σχολιαζω εν συντομια λογω φορτου σημερα.

1. Το πολιτικο: Φυσικα και ευθυνεται η ηγεσια του κομματος για ολη την κατασταση, εδω μιλανε τωρα εκτοξευονταν απειλες και εκβιασμοι πανω απο χρονο, μεχρι και ο Πρεκας βγηκε χτες και το ελεγε, οι υπολοιποι οι τριγυρω οι απο πανω κλπ δεν καταλαβαν τιποτα ενα χρονο τωρα? Τι ερωτηση να κανω εδω, που ζουμε η ποιον δουλευουν; Εν τω μεταξυ παρατηρω οτι δεν υπαρχει καμμια ουσιαστικη πολιτικη παρεμβαση απο πουθενα. Η κυβερνηση παει Ινδιες για γιογκα και η αντιπολιτευση που ο Θεος την ευλογησε με απειρες ευκαιριες να ξεσπαθωσει, ψαχνει για band aids απο τα πολλα πεσιματα.

2. Το ενημερωτικο. Αυτες τις τελευταιες μερες τι διαφορα εχει μια κουτσομπολιστικη κατινοσυζητηση γυρω απο ενα τραπεζι με αυτο που βλεπουμε. Ο Θεος ειναι τα νουμερα της τηλεθεασης. Με λυπη μου βλεπω και σοβαρους δημοσιογραφους να παρασυρονται απ' αυτο το χειμαρρο. Θα επρεπε να δεσω σκοινι και φουντο αν πιστευα οτι ολοι ειναι σαπιοι ..δε το πιστευω αλλα με λυπει αφανταστα που προωθειται ετσι το sensationalism (φτου δε μουρχεται ο αντιστοιχος ελληνικος ορος.. αισθησιασμο να το πω; ) εις βαρος αλλων καυτων θεματων.

3. Η διαθηκη: Εγω ντρεπομαι γι αυτο που η δικη μου γεννια κληροδοτει την ροουνταρτιστ και στα αλλα παιδια. Τωρα δε θα το πιστεψεις αλλα πολλοι απο αυτους που "καμαρωνω" σημερα στο γυαλινο κουτι ηταν καποτε στα ιδια πηγαδακια μαζι μου στο πολυτεχνειο και δεν ηταν ετσι. Ξεκιναμε με ορμη και ονειρα και στο δρομο τα πεταμε για κατι που ποτε δε θεωρουσαμε ιδανικο.

Να μελαγχολησω τωρα η να περιμενω απο Δευτερα; Καλο Σαββατοκυριακο καρντια μου, πολυ ωραιο το κειμενακι σου.

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Στράτο,
Σωστά το τοποθετείς το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις. Προαπάντων για την αποσυία της κυβέρνησης στους μεγάλους και καυτούς φακέλους. Είμαστε μια οικονομία καταχρεωμένη χωρίς ελπίδα να σηκώσουμε κεφάλι. Κανείς δε μιλάει γι αυτά.
Αυτό που με εντυπωσίασε είναι που σχολίασες πως αρχίζουμε να μοιάζουμε με τις κυβερνήσεις της Νότιας Αμερικής. Φοβάμαι πως διολισθαίνουμε διαρκώς προς το χειρότερο.Το παρακμιακό τοπίο είναι το φόντο της σημερινής Ελλάδας. Λυπάμαι και φοβάμαι!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Roadoula,
Πραγματικά είναι ιδιαίτερα τραυματική η κατάσταση για νέα παιδιά σαν εσένα, που ανασύρεις ποίηση και τέχνη για να ομορφύνεις τις μέρες σου.
Νομίζω πως η νέα γενιά θα πρέπει να τους καταψηφίσετε τους φαύλους της βολεμένης εξουσίας και να βγέιτε μπροστάρηδες όπως κάποτε εμείς για μια Ελλάδα καθαρή και περήφανη.
Σε ευχαριστώ που με επισκέπτεσαι. Η νεότητά σσου με τιμά!

Babis Dermitzakis said...

Γεια στο στόμα σου Ιουστίνη μου. Να αναφέρω και μια γνωστή μου περίπτωση. Η κόρη του κουμπάρου μου, Πολυτίμη Δερμιτζάκη, πέρασε στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού με πάρα πολλή καλή σειρά. Έμενε η συνέντευξη. Ο πατέρας της ο Μάνος έπαιρνε τηλέφωνο για το πότε θα γίνει αυτή η περιβόητη συνέντευξη. -Θα σας πάρουμε εμείς, μην ανησυχείτε. Η κόρη του εν τω μεταξύ περνάει ΑΣΕΠ καθηγητών και διορίζεται σαν φιλόλογος στην Ιεράπετρα. Από περιέργεια ο πατέρας της ξαναπαίρνει τηλέφωνο και ρωτάει για τη συνέντευξη. -Τώρα, του λένε, οι συνεντεύξεις έγιναν, έγιναν οι προσλήψεις. -Και γιατί δεν μας φωνάξατε, όπως μας είπατε; -ε; Ο Μάνος ωρύεται ακόμη. Τι θα γινόταν αν δεν είχε περάσει η κόρη του στον ΑΣΕΠ καθηγητών;
Και μια λεπτομέρεια: Ο Μάνος ψηφίζει το κυβερνών κόμμα.
Αυτά.

Justine's Blog said...

Δεσποινάριον καρντιά μου,
Μήπως η άλλη σου φύση ήταν για δημοσιογράφος, δικηγόρος, συγγραφέας, κατιτίς πιό θεωρητικό;
Τα καταφέρνεις περίφημα στην επιχειρηματολογία. Ο λόγος σου είναι στοιχημένος και συγκροτημένος. Εύγε για τα tres a propos σου σχόλια.
Με αυτούς που πηγαινες πολυτεχνείο, με υατούς που πήγαινα στη νομική, δεν έχω σχέση σήμερα. Δεν τους αναγνωρίζω κι ας είμαστε του ίδιου συναφιού. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ διέβρωσε σε βάθος τη γενιά μας και η ΝΔ αποτελειώνει το έργο του.
Φιλιά απο το Μόντρεαλ όπου πέφτει μια ελεεινή και επικίνδυνη παγωμένη βροχή. Χτυπάει τη στέγη και πονάει την καρδιά μου.
Και όχι δεν θα μελαγχολήσεις Παρασκευοσαββατοκύριακο. Θα βγείς για τσάρκες κι άλλες τσάρκες.
Κι εγώ το ίδιο θα κάνω. Σε λίγο παίρνω τους δρόμους!

zero said...

Ολα αυτα γινονται χρονια πολλα.
Απλα τωρα ...ειναι η καταλληλη ωρα, που πουλαει αυτο το προ'ι'ον στους νεοελληνες.
Ολα τα κανονιζουν τα ΜΜΕ.
Σκεψου...
καθε βραδυ καποια στιγμη, ολες οι γκομενες κανουν τις νυχτεριδες πανω στα τραπεζια. Κανεις δεν λεει τιποτα.
Τοτε ολοι μας ...Διασκεδαζουμε.
Μας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου, μας εχουν κανει ηλιθιους.
Τον Ζαχοπουλο απλα μας τον πουλανε σαν προ'ι'ον ...και εμεις κοιταμε.
Θα μπορουσα να γραφω τους υπολοιπους 6 μηνες , σχολιαζοντας αυτο το ποστ σου.
Αλλα βαριεμαι, επειδη ξερω πως τιποτα δεν θα αλλαξει σε αυτην την χωρα.
Τιποτα δεν θα αλλαξει σε ολον τον κοσμο, δηλαδη.
Αυτη ειναι η κατασταση, δυστυχως.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ said...

Το πρώτο κακό είναι η σήψη της δικαιοσύνης που έπρεπε να είναι τυφλή και έγινε ανοιχτομάτα.Έτσι το τελευταίο οχυρό και ελπίδα των πολιτών και της δημοκρατίας είναι γεμάτο ρωγμές.
Το δεύτερο κακό είναι η σήψη και
ανικανότητα των πολιτικών.
Το αμέσως χειρότερο είναι η ΑΠΑΘΕΙΑ και το μεγάλο στόμα της ελληνικής κοινωνίας.(Ως γνωστόν εκείνοι που έχουν μεγάλο στόμα είναι αυτοί που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.
Η τελευταία ελπίδα που έμεινε και αντικατέστησε το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας και των πολιτών,που ήταν η ΄δικαιοσύνη, είναι το ξεμπρόστιασμα που κάνουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι.Είναι το μόνο που φοβούνται οι απανταχού σάπιοι. Ανεξάρτητα για ποιούς λόγους και σκοπιμότητες γίνεται αυτό το ξεμπρόστιασμα. Άλλωστε οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν είναι και οι χειρότεροι στο κόσμο. Σκεφθείτε να υπήρχε μια υπόθεση Ζαχόπουλου στην Αγγλία και στην Αμερική! Θα είχαν κανιβαλίσει τους πάντες οι εκεί δημοσιογράφοι και τα σενάρια (όχι τα γεγονότα) του σπέρματος και του αίματος δεν θα είχαν τελειωμό. Εδώ τα κανάλια αποκαλούν ακόμη τριανταπεντάχρονη την Εύη Τσέκου για να μην ακουστεί το όνομά της αφού δεν έχει καταδικαστεί.

Justine's Blog said...

Zero μου,
Αυτός ο ωχαδελφισμός, αυτή η απάθεια που καλλιεργεί το παθογενές κλίμα της νεότερης Ελλάδας, είναι που με τρομάζει.
Πρέπει ν' αντισταθούμε, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, δεν συμφωνείς;
Αν εσύ, αν εγώ παραδώσουμε τα όπλα, τότε χάσαμε για πάντα την αθωότητά μας!

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Μπάμπη,
Δεν είναι διαστροφικό αυτό; Να γίνονται προκατασκευασμένοι διαγωνσιμόί για τους κολλητούς και να μένουν απ έξω τα παιδιά των καθημερινών απλών πολιτών;
Ανατριχιάζω και που το σκέφτομαι πωοι αξίες στην Ελλάδα δεν έχουν καμιά τιμή, ή μάλλον έχουν την τιμή της δοσοληψίας.
Γράψε μου τα της Αγκυρας! Μου αρέσει να βρίσκομαι νοερά ανάμεσά σας.

Justine's Blog said...

Κύριε Φαίδων,
Συμφωνώ μαζί σας, πως η δικαιοσύνη έχει υποταγεί στην εξουσία. Συμφωνώ πως όλα τα σκάνδαλα παραπέμπονται στις καλένδες του δικαστικού μηχανισμού, που μοιάζει να είναι απόλυτα διαβρωμένος.
Θλιβερή η κατάσταση και μη αναστρέψιμη, μου μοιάζει.
Περίλυπος ειμί έως θανάτου!
Ομως εδώ στο εξωτερικό τα πράγματα λέγονται με το όνομά τους και οι δημοσιογράφοι κάνουν σοβαρή δουλειά, ρίχνουν ακόμη και προέδρους όταν τους πρέπει. Μην ξεχνάτε το Watergate του Νίξον!
Χαιρετίσματα

zero said...

Μα... αγαπητη μου...
εσυ κι'εγω την αθωοτητα μας την εχουμε χασει προ πολλου.
Αυτο ειναι πια ενα γεγονος.
Το θεμα ειναι...
μηπως και τυχον καμια μερα, πουμε καμια σωστη κουβεντα σε εναν ανθρωπο, τυχαιο και τον σωσουμε.
Λεμε τωρα...
γιατι και η σωτηρια, μαλλον ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος.

Παντως και για να γυρισω στο ποστ σου...
τετοια πραγματα, ροζ, οικονομικα, πολιτικα...
ανεκαθεν γινονταν.

Εδω γινονται εκβιασμοι σε απλους ανθρωπους για μερικα χρηματα.
Δεν θα συμβαινουν στους εχοντες την εξουσια στα χερια τους?
...'η μηπως αυτοι δεν εχουν τις ιδιες αναγκες που εχουμε ολοι μας.

Αναγκη για συντροφικοτητα, για ερωτα, για ηδονη, για καλοπεραση, για χλιδη, για κρεπαλη, για μεθυσι, για χαρα, για ευτυχια...

Ολοι ανθρωποι δεν ειμαστε?
Ολοι τις ιδιες αναγκες δεν εχουμε?

Τι μας πουλανε τα ΜΜΕ σημερα?
Εναν δυστυχο ανθρωπο και μια δυστυχη γυναικα.
Φιλοδοξοι και οι δυο τους και τελικα ανθρωπινοι και οι δυο τους.

Vanity Fair ...αγαπητη μου.

Roadartist said...

Αγαπητή Ιουστίνη, είναι όντως όπως το έγραψες : διαστροφικό! Αλλά και η απόλυτη και μόνη αλήθεια στην Ελλάδα του 2008. Η πλήρης απαξίωση. Δεν παίζει κανένα ρόλο η προσωπικότητα ή οι γνώσεις.
Σήμερα δυστυχώς δεν αξίζει το τι ξέρεις, αλλά το ποιον ξέρεις.
Στημένοι διαγωνισμοί, που σκέφτεσαι για το αν αξιζει να συμμετάσχεις σε κάτι που είναι σαν μια χαμένη μάχη εκ των προτέρων. Σε αυτή την προκήρυξη του Υπουργείου Πολιτισμού, που ανέφερε παραπάνω ο babis είχα συμμετάσχει και εγώ. Η όλη απαξίωση που ένιωσα ήταν τρομακτική για εμένα. Με μόνη διαφορά ότι εμένα με είχανε φωνάξει στη συνέντευξη (δεν έχω καμία γνωρίμια) αλλά καλύτερα μη με ρωτήσεις καν τι ερωτήσεις μου έκαναν..και τι υφάκι είχανε οι 6 κριτές στην συνέντευξη. Κάτι ερωτήσεις που σε 'καρφώνουν' στο τοίχο..Την ίδια ώρα μόλις βγήκα απο την αίθουσα, άκουσα απο άλλους ότι τους είχανε ρωτήσει....
ερωτήσεις όπως: "τι ομάδα ειναι ο Καραμανλής?", "πότε γιορτάζουμε την επαναστάση..", "πόσα χρόνια είναι κυβέρνηση η ΝΔ".. Τέλοσπαντων ας μη τα θυμάμαι..όλα ήταν στημένα..Την καλησπέρα μου..

Justine's Blog said...

Zερό μου,
Βλέπω πως η ελαστική συνείδηση έχει υφαρπάσει την αθωότητά σου. Δεν είναι δυνατόν να συγχωρείς τα΄πάθη και τα λάθη στους πολιτικούς άνδρες με τόση ευκολία. Μου ακούγεται τρομαχτικό!
Οι άνθρωποι της εξουσίας οφείλουν να είναι άμεπτοι, όχι φαύλοι, συρόμενοι απο τα πάθη τους σε εκβιασμούς και άλλες ποταπές πράξεις! Λυπούμαι που οι άρχοντές μας έχουν διαβρώσει τις αξίες τόσο βαθειά!
Δεν είναι κακομοίρηδες ο Γενικός Γραμματέας και η ερωμένη του, δεν είναι θύματα. Είναι συμπρωταγωνιστές στην πολιτική και ηθική σήψη της νεότερης Ελλάδας.
Αυτά δεν συγχωρούνται!!!

Anonymous said...

Έχουμε τους πολιτικούς που μάς αξίζουν. Αυτούς που θα μάς κάνουν το ρουσφέτι, που θα μάς βολέψουν στο δημόσιο... Επίσης έχουμε την τηλεόραση και την ειδησεογραφική ενημέρωση που μάς αξίζει... Τα ροζ σκάνδαλα και τους καημούς της Ρούλας Βροχοπούλου... Αυτά ζητάμε, αυτά λαμβάνουμε... Ένα ακαλλιέργητο έθνος είμαστε, του ωχ αδερφισμού και της καλοπέρασης. Μόνο που όταν αυτά μάς τα επισημαίνουν οι άλλοι λαοί, τότε γινόμαστε ταύροι εν υαλοπωλείο... Φοβόμαστε την κριτική της συμπεθέρας.

δεσποιναριον said...

Ιουστινακιιι μολις γυρισα απο τις πρωινες μου τσαρκες και βρηκα ενα βιβλιαρακι να με περιμενει!! Στοχω πει οτι εισαι υπεροχο πλασμα; Σ'ευχαριστω μεσα σπο την καρδια μου.

Κι ενα μικρο σχολιακι για τα κοριτσακια εδω. Δε νομιζω οτι μας αξιζουν ολα αυτα. Δυστυχως ομως εχει καταντησει ανιση η παλη του κοσμου με τους κρατουντες τα νηματα. Η ανεχεια μπορει να καταπολεμηθει?

Επισης ενα σχολιο για τον αγαπημενο ζερο. Ναι ο καθενας εχει δικαιωμα στον ερωτα στην ηδονη και στην καλοπεραση. Ας χωριζε λοιπον ο κυριος και ας εβρισκε μια φιλεναδα νεα και ωραια ασχετη με το υπουργειο πολιτισμου και τα διαφορα διοικητικα και με γεια του με χαρα του.

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Αρτίστρια δτο Δρόμο,
Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που το σύστημα απογοητεύει παιδιά σαν εσένα με δημιουργικότητα, ζέση και πάθος για τη ζωή και τη δουλειά.
Αυτό είναι το πιό μεγάλο κόστος αυτής της παρωδίας , που λέγεται πολιτική ζωή της νεότατης Ελλάδας.
Ετσι γκρεμίζονται όνειρα, αδειάζουν ψυχές.
Ομως εμείς δεν το βάζουμε κάτω, γιατί είμαστε καλλιτέχνιδες και προχωράμε μπορτσά με το ταλέντο μας!
Ετσι;
Φιλιά απο το Μόντρεαλ, όπου έσκασε επιτέλους ο ήλιος!

Justine's Blog said...

Πενυλέιν μικρή μου,
Οντως η ευτελής δημοσιογραφία, τα χυδαία πρότυπα, η σκουπιδοτηλεόραση και η πολιτική ζωή είναι ένας φαύλος κύκλος. Το ένα φέρνει το άλλο και τανάπαλιν. Επομένως, έχεις απόλυτο δίκιο.
Αλλά δες πού ζείτε εσείς, στο φρύδι του Παρθενώνα. Οταν σας πνίγουν όλα αυτά μπορείτε να ανεβείτε στον Ιερό Βράχο και ν΄αντλήσετε κουράγιο απο όλη αυτή την περιρρέουσα τέχνη.
Κι ακόμη, σείς, η νέα γενιά ας πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας κι ας ξεχωρίσετε την ήρα απ΄το σιτάρι!
Φιλιά σου βραδυνά

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι αγαπημένο,
Επτέλους έφτασαν οι Αγορές; Εκαναν ένα αιώνα, περισσότερο απο τα δέματα που έστειλα στην Κούβα. Μήπως περνάνε τα πακετάκια σας απο τις αντιτρομοκρατικές υπερακτίνες εκεί στην πρωτεύουσα της υπερδύναμης;
Συμφωνώ πώς όλοι δικαιούνται στα πάθη και τα λάθη , αρκεί να μην είναι δημόσιοι λειτουργοί.
Καλοδιάβαστο το βιβλιαράκι μου.
Φιλιά βορειομαερικάνικα

Babis Dermitzakis said...

Ιουστίνη μου, περάσαμε απίθανα χθες στην Άγκυρα, γελάσαμε πολύ. Είναι τόσο ζεστή αυτή η γωνιά της Ελένης.
Πολλά φιλιά

zero said...

Κατι αλλο προσπαθησα να πω.
Τελος παντων, δεν εχει σημασια.

Ra Ma said...

Θα συμφωνήσω με όσα λες, με όσα είπαν οι "από πάνω" μου και θα προσθέσω στα παζάρια που γίνονται στους εκδοτικούς οίκους, και για τις συζητήσεις κάθε βράδυ στα παράθυρα και τις εκπομπές, που μου θυμίζουν περισσότερο στρατηγικές άμυνας, με στόχο να μπερδέψουν περισσότερο τα πράγματα.

Ευτυχώς μάθαμε τον κομιστή του dvd, γιατί είχα χάσει τον ύπνο μου με αυτό το ΘΕΜΑ τώρα τελευταία ...και είχα αφήσει στην άκρη όλα τα άλλα!

Φιλιά και χαιρετίσματα στην εξουσία!