ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, August 7, 2007

Στη Γή της Επαγγελίας

Κυνηγώντας το Ονειρο

Της Ρούλας Κοτσέτα



Ενα βιβλίο-ντοκουμέντο για την ιστορία των Ομογενών που αγκυροβόλησαν τα όνειρα τους στη Νέα Υόρκη κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Αλεκτρύων. Πρόκειται για μια καταγραφή της ιστορίας των ελληνικών κοινοτήτων και των συλλόγων της Νέας Υόρκης απο το 1890-1995 που συγκεντρώνεται για πρώτη φορά σε μια έκδοση με τον τίτλο «Κυνηγώντας το όνειρο».

Η δημοσιογράφος Ρούλα Κοτσέτα που έζησε για 10 χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έκανε έρευνα πολλών μηνών για την συγκέντρωση αυτών των στοιχείων, που αποτελούν μια πηγή έρευνας για εκείνους που θα θελήσουν να ανατρέξουν...στο χθές.
Μέσα σε 273 σελίδες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ξεδιπλώνεται μια ιστορία χρόνων....που προκαλεί ρίγη συγκίνησης.
Ενα βιβλίο...που σε κάποια απο τις σελίδες του...μπορεί να κρύβει ενα κομμάτι κι απο την δική σας ιστορία.

H παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 29 Μαίου στην Αθήνα. Ακολουθεί παρουσίαση στη Νέα Υόρκη στις 4 Νοεμβρίου 2007, στη Φιλαδέλφεια 11 Νοεμβρίου 2007 και στην Ουάσιγκτον (ακόμα δεν έχει κλείσει η ημερομηνία μέσα στο Νοέμβρη).
H έκδοση είναι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
Στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης, Παπασωτηρίου (site: www.books.gr)

4 comments:

Ελπίδα said...

Κι αυτό ενδιαφέρον ακούγεται! Ίσως μάθω από κει και ην ιστορία του αδελφού μου που δύσκολα την διηγείται.
Στα υπόψιν κι αυτό Ιουστινάκι μου, αν και θα έπρεπε τα βιβλία να χαρίζονται και όχι να αγοράζονται! Θα έπρεπε να τα χαρίζει το κράτος!
Εγώ αν γίνω προθυπουργός, έτσι θα κάνω! Δεν μπορεί να ανήκει στα χόμπυ το διάβασμα ένός βιβλίου!

Justine's Blog said...

Καλά είσαι η απόλυτη κούκλα.Η χαρά κάθε συγγραφέως. Δεν το είχα σκεφτεί πως μπορεί να λειτουργεί το διάβασμα ως υποχρεωτικό καθήκον στους ενήλικες! Εδώ η ελληνική παιδεία δεν έχει καθιερώσει την υποχρεωτική ανάγνωση των Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, βιβλία για το λαό θα προωθήσει!
Γι αυτό σε λένε ανάσα ή κυκλάμινο ή κάτι ωραίο ανάμεσα στην βασανιστική καθημερινότητά μας!
Φιλιά σου

Ελπίδα said...

Εντάξει Ιουστίνη μου! Αν είναι δύσκολο, ας χαρίζουν στους μαθητές και θα διαβάζουν και οι γονείς! Δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν φέτος μόνο σαν συμπλήρωμα της Ιστορίας και θα δώσουν τα Ματωμένα Χώματα! Θα πρέπει αυτό να είναι η αφορμή για μια νέα αρχή!Να δώσουν πολλά βιβλία!
Δεν πιστεύω να μη με θέλεις για προθυπουργό!
Φιλιά σου και σένα!

Justine's Blog said...

Μόνο εσένα θέλω για πρωθυπουργό . Θα κάνω όποιες παραγγελίες θέλω σε βιβλία, υπόσχεσαι;
Φιλιά πρωινά