ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, July 16, 2012

Ο Μεγγρέλης, το ταξιδάκι αναψυχής και ο ανταποκριτής στο Τορόντο!



Της Ιουστίνης Φραγκούλη


Μέσα στο οικονομικό χάος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ΕΡΤ, τη ώρα που απειλούνται δεκάδες θέσεις συναδέλφων, ο διευθυντής της ERT World-συμπαθέστατος κατά τα άλλα- Νίκος Μεγγρέλης κατέπλευσε στο Τορόντο για να παραστεί στο Φεστιβάλ Κλασικού Ελληνικού Κινηματογράφου, που έγινε στη λεωφόρο Ντάνφορθ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Με ποιά λογική εγκρίθηκε αυτή η επίσκεψη Μεγγρέλη στο Τορόντο, όταν οι δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας βρίσκονται εκτός ορίων; Την ώρα που οι διπλωματικές αρχές της χώρας δε νομιμοποιούνται για μετακινήσεις του είδους, πώς βρέθηκε ο διευθυντής της δορυφορικής στο Τορόντο; Ο λαός της Ελλάδας απαιτεί εξηγήσεις, καθώς οι περικοπές των ελαχίστων συντάξεων και μισθών δε μπορούν να τροφοδοτούν απερίσκεπτες επισκέψεις των αμειβομένων από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Οχι μόνον ήρθε ο κύριος Μεγγρέλης, αλλά φέρεται να υποσχέθηκε ότι θα στείλει ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Τορόντο. Μάλιστα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ο κ. Μεγγρέλης αποφάσισε όψιμα να καλύψει την ομογένεια του Τορόντο.

Πού ήταν η δορυφορική ΕΡΤ όταν μαινόταν το Σκοπιανό; Πού βρισκόταν η κρατική τηλεόραση  στις κρίσιμες στιγμές του Ελληνισμού όταν η προπαγάνδα των Σκοπιανών ήταν στο αποκορύφωμά της;

Και τί επιλογή είναι αυτή τώρα με αδειανά ταμεία  να αποσταλεί ανταποκριτής όταν δεν υπάρχουν κονδύλια για να βγούν αξιοπρεπείς εκπομπές για τον Απόδημο Ελληνισμό; Οταν οι συνάδελφοι στην Αυστραλία  ζητούν τη συνδρομή των ομογενειακών οργανισμών για να κάνουν την παραγωγή της εκπομπής τους από τον Κάτω Κόσμο;

Οι εξαιρετικές εκπομπές της Εμμας Παπαεμμανουήλ και του Αλέκου Μάρκελου προβάλλονται σπανίως γιατί η δορυφορική έχει άλλες προτεραιότητες.Στοιβάζονται στη γωνία γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την ERT World καθότι δεν είναι «ημέτεροι».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δορυφορική ΕΡΤ σταμάτησε την εκπομπή της Αυστραλίας προς το παρόν λόγω έλλειψης χρηματικών πόρων, θα ξανασυζητήσει το θέμα από το Σεπέμβριο (ίσως να εγκρίνει 12 νέα επεισόδια) και χρωστάει στον κάμεραμαν του Σύδνεϋ 6000 λαχταριστά αυστραλέζικα δολάρια.

Πιστεύω ότι το θράσος των ιθυνόντων δεν έχει όρια, οι προκλήσεις της κοινής λογικής μας ωθούν στα άκρα.

Ο κύριος Μεγγρέλης έστω και εκ των υστέρων να πληρώσει από την τσέπη του το μεγάλο ταξίδι, να σταματήσει να προκαλεί με τις μεγαλόστομες υποσχέσεις και να αξιοποιήσει το υλικό που έχει, αντί να προσπαθεί να βολέψει  «ημέτερον κολλητόν» στο Τορόντο.

Αλλοιώς ας εγκαταλείψει το θώκο πάραυτα. Δεν χρειάζεται με τις περικοπές των δικών μας μισθών να αντικρύζουμε κατάφωρα τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος είτε με τα ταξίδια του είτε με διορισμούς ανταποκριτών.

ΥΓ. Θα πίστευε κανείς ότι είμαι σκληρή στην κριτική μου επειδή ο ανταποκριτής δεν τοποθετείται στο Μόντρεαλ. Θέλω να πώ ότι πολλάκις μου προτάθηκε η ανταπόκριση της ΕΡΤ αλλά την απέρριψα επειδή δεν υπήρχαν κονδύλια για να γίνει σωστή δουλειά. Πώς βρέθηκαν ξαφνικά τώρα εν μέσω κρίσης;

2 comments:

Αστοριανή said...

Φωτιά και καύσωνας
η αναφορά σου,
Ιουστίνη μου!

Εφόσον ακόμη ισχύουν οι...δεκαέξι και βάλε μισθοί
με όλα τα μπένεφιτς
σε τρεις και βάλε... (!)
κυβερνητικές... εστίες...
-το λόγο δεν μας δίνουν όπως και να είναι-
γιατί όχι και τώρα;;;;;;;;;;;;;

Νομίζεις ότι άλλαξε κάτι;
ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν ωφελεί να μπω σε λεπτομέρειες,
ο κόσμος που υποφέρει τα ξέρει!!!

Απορώ, όμως, ΠΩΣ τους αφήνουν ακόμη να τους ρουφούν το αίμα!!!

Γιατί αρχίζουν τα χαράτσια από τους ελάχιστα αμοιβόμενους
και δεν βλέπουν
τους... δικούς τους πόσο προκλητικοί είναι
....
α! δεν χρειάζεται να συνεχίσω!
Η Ελλάδα μας είναι όμορφη, πράγματι,
μα για πόσο θα είναι ακόμη ελλάδα μας...
Καυτά χαιρετίσματα,
Φίλη μας,
Υιώτα και
Δημήτρης Στρατής,
Αστοριανή, ΝΥ

Justine's Blog said...

Κι εγώ ακόμη απορώ με τα παράλογα...........