ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, May 5, 2014

Η παραδημοσιογραφία καλά κρατεί!!!


Από το καιρό που βγήκε το ελεύθερο μπλόγκινγ ο καθένας πήρε το πληκτρολόγιο του και γράφει ασύστολα ό,τι νάναι  κατά το δοκούν εκτελώντας την δική του ατζέντα. Ενας από τους ιστότοπους της παραδημοσιογραφίας είναι ο Δραγουμάνος, όπου γράφονται διάφορα παραπολιτικά σχόλια για το υπουργείο εξωτερικών.

Δηλαδή όποιος διπλωμάτης έχει προσωπικά θέματα με το υπεξ, πληροφορεί με το δικό του τρόπο το Δραγουμάνο, ο οποίος τα δημοσιοποιεί και δίνει τροφή για ενδουπουργικό κουτσομπολιό και άλλες καταστάσεις.

Πρόσφατα το εν λόγω σάιτ αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί μου όχι για να πλήξει εμένα αλλά τον πρέσβη κ. Ελευθέριο Αγγελόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα στην περίοδο της κρίσης παράγοντας έργο (Αυξήθηκε κατά 88,1% ο τουρισμός από Καναδά στην Ελλάδα, οι πρώτες μεγάλες επενδύσεις στη χώρα έγιναν από καναδικές εταιρείες Fairfax κλπ, η χώρα είχε πρόσωπο στο Καναδικό γίγνεσθαι κλπκλπ).

Παραθέτω το δημοσίευμα για να έχετε πλήρη εικόνα:

Λάβαμε το ακόλουθο σημείωμα που δείχνει πως ορισμένοι αρέσκονται σε υπερβολές… Διάβασα την καταχώρηση της κας Φραγκούλη (σ.σ. συγγραφέως στο Τορόντο,Καναδά) στο blog της, με θέμα την εκδήλωση της μητρόπολης για τους διπλωμάτες. Εκεί είδα, εκτός των άλλων εγκωμίων προς τους αποχωρούντες διπλωμάτες μας, και το ότι διπλασίασαν (!!!) και συγκεκριμένα ο κ. πρέσβης, τον τουρισμό προς την Ελλάδα από τον Καναδά. Αν πράγματι έγινε αυτό τότε θα πρέπει όχι απλά να τον χειροκροτήσουμε αλλά να του στήσουμε και ανδριάντα.! Και επειδή με ενθουσίασε η είδηση το ψαξα λιγάκι το πράγμα και με την άδειά σας κα Τζουστινάκι μας σας ενημερώσουμε ότι: Σύμφωνα με την επίσημη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά μέχρι το 2009 η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μέσα στους 15 πρώτους προορισμούς Καναδών πολιτών. Την επισκέφθηκαν το 2008, 132.000 Καναδοί τουρίστες ως μοναδικό προορισμό και επιπλέον 7,000 την επισκέφθηκαν από άλλη ευρωπαϊκή χώρα (side trip το λένε) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό Καναδών επισκεπτών σε 139.000. Τo 2009 137,000 τουρίστες xωρίς να αναφέρονται τα side trips. Από το 2010 και μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στους 15 πρώτους προορισμούς και συνεπώς δεν δημοσιεύονται οι αριθμοί.
Αυτό στην γλώσσα σας κ. Φραγκούλη μεταφράζεται ως διπλασιασμός; Και για να μην βιαστείτε να με παρεξηγήσετε δεν υπονοώ ότι φταίνε οι διπλωμάτες μας για την πτώση, αλλά όχι ότι είναι και οι πρωτεργάτες της κατά φαντασία αύξησης. Εκτός αν δεν έχουν κάποιο καλύτερο έργο για να τους προσάψετε και προσφεύγετε σε αλχημίες! Σοβαροί να είμαστε κα. Φραγκούλη

Πρώτον ο Δραγουμάνος δεν γνωρίζει καν ότι είμαι δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ και ζώ στο Μόντρεαλ. Επισης, δεν έλεγξε τις πληροφορίες του για να μάθει από την επίσημη πηγή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι όντως το πρώτο εννιάμηνο του 2013 οι Καναδοί τουρίστες προς την Ελλάδα είχαν αύξηση κατά 88,1%. Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ:

Record Year for Canadians visiting Greece

January  27th  2014, Ottawa

Arrivals from Canada to Greece, according to  latest statistics during the January - September 2013 period, increased  by 88,1%, over the same period of 2012, an additional 76.573 visitors.

 

Αισιοδοξία επικρατεί στην Οττάβα για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό των Καναδών,  μετά  την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας που αφορούν στις αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό ανά χώρα προέλευσης (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2013). Ετσι  η άνοδος των αφίξεων από τον Καναδά στην Ελλάδα, κατά 88.1% ήτοι, σε απόλυτους αριθμούς, (76573 περισσότεροι επισκέπτες για το πρώτο εννιάμηνο του 2013) , δημιουργεί μια βάσιμη ελπίδα για περαιτέρω αύξηση των αριθμών.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος σημείωσε ότι "η αύξηση αυτή που αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας αναδεικνύει την Ελλάδα σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Καναδούς".

Αξίζει να επισημανθεί  ότι η ποσοστιαία αύξηση που παρουσίασε ο Καναδάς είναι τέτοια που τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, από πλευράς ποσοστιαίας αύξησης, ενώ η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, σε απόλυτους αριθμούς, είναι εφάμιλλη με αυτήν των ΗΠΑ (76573 περισσότεροι επισκέπτες από τον Καναδά για το 2013 και 78173 περισσότεροι επισκέπτες από τις ΗΠΑ για το ίδιο διάστημα) παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς πληθυσμιακά αποτελεί περίπου το 1/8 των ΗΠΑ.

Ο Δραγουμάνος απλώς αντέγραψε ένα αναξιόπιστο μπλόγκ του Τορόντο,ονόματι Αντίποδας  το οποίο είναι γνωστό για την ελαφρότητα  των πηγών του. Αυτή είναι η παραπολιτική του δημοσιογραφία; Να αναπαράγει ό,τι νάναι χωρίς να κάνει έλεγχο στοιχείων;:

Αυτόν τον Δραγουμάνο διαβάζουν όλοι στο υπεξ παρόλο που αναγκάζεται να ανακαλεί τα σχόλιά του λόγω της έλλειψης ρεπορτάζ.

Αλλά Δραγουμάνοι και άλλοι Αντίποδες ας πάνε στα σπίτια τους επιτέλους. Στη δημοσιογραφία δεν χωρεί η αναξιοπιστία!!! Αρκετά με αυτούς!
Τζουστινάκι!

3 comments:

pylaros said...

Πόσο Δίκιο έχεις Ιουστίνη μου, όταν γράφεις;
(Από το καιρό που βγήκε το ελεύθερο μπλόγκινγ ο καθένας πήρε το πληκτρολόγιο του και γράφει ασύστολα ό,τι νάναι κατά το δοκούν εκτελώντας την δική του ατζέντα.)


χαιρετώ σε απο ΝΥ
Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Μου έχεις λείψει συγγραφέα των θαλασσών, λατρεμένε μου Γαβρίλη!

Justine's Blog said...

Μου έχεις λείψει συγγραφέα των θαλασσών, λατρεμένε μου Γαβρίλη!