ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, April 2, 2017

Συγκινησιακή ατμόσφαιρα, έμπνευση και στυλ στην παρουσίαση του "Διηγούμαι"



Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο
«Ανδριανός Μαρής» αποκαλύφθηκε την Κυριακή το συγγραφικό ταλέντο του προέδρου Νικόλα Παγώνη μέσα από το βιβλίο του «Διηγούμαι» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκης. Η επιτυχημένη εκδήλωση  διοργανώθηκε από την Πολιτιστική Επιτροπή του Λυκείου Ελληνίδων Μοντρεάλ και συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της Ελληνικής παροικίας της πόλης.


Πρώτος τον λόγο έλαβε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νικόλας Σιγάλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην βιωματική γραφή του προέδρου εστιάζοντας σε ορισμένα νοσταλγικά διηγήματα τα οποία γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν κάθε Ελληνα του εξωτερικού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνέχεια, μίλησε ο επαρχιακός βουλευτής Τζέρρυ Σκλαβούνος, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη της μεταλαμπάδευσης της ελληνικής γλώσσας στα επόμενες γενιές, ενώ εξήρε τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν τα ελληνικά σχολεία της ΕΚΜΜ στη διαμόρφωση  ελληνικών συνειδήσεων στα παιδιά των νεότερων γενεών.

Η αντιπρόεδρος του ΛΕΜ Ματίνα Πριφτάκη καλωσόρισε τους καλεσμένους της εκδήλωσης επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη παρουσίαση βιβλίου την οποία διοργανώνει το Λύκειον Ελληνίδων και υποσχέθηκε ότι πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες μέσα στο πολυδιάστατο πρόγραμμα του  Λυκείου.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη εξήγησε πώς προέκυψε να γίνει η νονά του βιβλίου του Νίκου Παγώνη «Διηγούμαι» , πώς τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στον οίκο «Ελευθερουδάκης» να εκδώσει τα διηγήματά του τα οποία «είναι εξαιρετικά» όπως, είπε  «καθώς προβάλλουν την ευαισθησία και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του ανδρός τον οποίο η παροικία έχει γνωρίσει μόνο ως ηγέτη μέχρι τώρα». «Σήμερα λοιπόν, αποκαλύπτεται το άλλο πρόσωπο του Νίκου Παγώνη, αυτό του ταλαντούχου συγγραφέα», συμπλήρωσε η Ιουστίνη Φραγκούλη.

Ο δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου έκανε μια αντισυμβατική παρουσίαση του «Διηγούμαι», παίρνοντας αποσπάσματα από τα διηγήματα του βιβλίου, τα οποία έδεσε με τα μηνύματα που αποπνέουν έκαστον.

Ο πρόεδρος και συγγραφέας Νικόλας Παγώνης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τονίζοντας την παρουσία ορισμένων προσώπων ενώ έκανε μια ενδοσκόπηση στο συγγραφικό του οίστρο. Κάθε Παρασκευή που γράφει το κομμάτι του για την εφημερίδα «Το Ελληνοκαναδικό Βήμα» βυθίζεται σε ένα άλλο κόσμο που ανατροφοδοτεί την ύπαρξή του, όπως είπε.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Παπαγεωργίου της Παναγίτσας, της εκκλησίας που βρίσκεται υπό ανοικοδόμηση στο Πάρκ Εξτένσιον μετά την καταστροφή της από πυρκαγιά, μίλησε από καρδιάς για τον ηγέτη, το φίλο, το συγγραφέα Νικόλα Παγώνη καταθέτοντας την ψυχή του και το εξαιρετικό ταλέντο του στην ανάγνωση και ερμηνεία της γραφής του προέδρου της Κοινότητας.

Τις ομιλίες έκλεισε η αντιδήμαρχος του Δήμου του Μοντρεάλ Μαίρη Ντέρος, η οποία σημείωσε πως το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ δίνει το παρόν στον πολιτισμό της παροικίας μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές του και θα συνεχίσει δυναμικά τις εκδηλώσεις του σε διάφορους τομείς.

Η ταλαντούχα ηθοποιός Αλεξάνδρα Βαλάση δραματοποίησε με την ερμηνεία της δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από διηγήματα του βιβλίου γοητεύοντας το κοινό. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με ποιητικό τρόπο η Ελένη Δρακοπούλου.

Την μουσική επιμέλεια είχε η Μάνια Σαμπά από το ραδιοφωνικό σταθμό GreekMusicRadio, ενώ τις αφίσες και τις προσκλήσεις φιλοτέχνησε ο Πάρις Πέτρου.

Η εκδήλωση συντονίστηκε και εκτελέστηκε με συναρπαστικό τρόπο από την Επιτροπή που Πολιτισμού του ΛΕΜ που αποτελείται από την Ελένη Δρακοπούλου (πρόεδρο), τη Μάνια Σαμπά και την Χριστίνα Οζαράπογλου.

Η Χριστίνα Οζαράπογλου είχε εξάλλου σχεδιάσει την προβολή του βιβλίου αλλά και των δραστηριοτήτων του Λυκείου Ελληνίδων Μοντρεάλ στο power point.

Ο πρόεδρος Νικόλας Παγώνης υπέγραψε δεκάδες αντίτυπα και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο ανταλλάσσοντας απόψεις.
Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη
































No comments: