ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, April 3, 2017

Ένα φαντασμαγορικό φινάλε στο Ριάλτο!!!


Οι πιο όμορφες του κόσμου( Μαράκι και Τζουστινάκι!)
Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Μοντρεάλ, το οποίο έκανε τη μεγάλη επιστροφή μετά από ολιγόχρονη διακοπή γεμίζοντας τις αίθουσες του Cinema du Parc με πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε.

Πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ελληνικής κινηματογραφικής εβδομάδας που άρχισε δυναμικά με την προβολή του ντοκυμαντέρ 4,1 Μίλια της Δάφνης Μαντζαράκη , μια χορηγεία της Επιτροπής Για το Σπίτι της Λέσβου, υπό το συντονισμό που πρέσβη Ρόμπερτ Πέκ.

Το φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε στον ιστορικό κινηματογράφο «Ριάλτο» με την προβολή της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας Άλλος Κόσμος», μια ταινία που αγαπήθηκε στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ καθώς αναπαράγει την τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των Ελλήνων και των «ξένων» κατά την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Αθήνα.

Ενας πλούσιος μπουφές και τα ωραία κρασιά του Χρήστου Δέδε συμπλήρωσαν την ατμόσφαιρα που είχε νέους και μεγαλύτερους θεατές. Η κοινωνική συναναστροφή στεφάνωσε τη γιορτινή ατμόσφαιρα της βραδυάς.

Το φινάλε του φεστιβάλ άνοιξε με την ταινία «Η Δική μας Κάλας», ένα  δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Ελληνοσουηδού σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Μυρτώ Καμβυσίδη, ηθοποιός και τραγουδίστρια από την Καλαμάτα.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα , ο οποίος ομολόγησε πως η ταινία γυρίστηκε εκ των ενόντων με έρανο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας προκειμένου να αναστυλωθεί το πατρικό σπίτι της μεγάλης ντίβας για να μετατραπεί σε Μουσείο που θα τιμά τη μνήμη της.

Η ταινία αυτή με γύρισε στην πατρίδα μου τη Λευκάδα, καθώς είδα σκηνές από το λιμάνι του Νυδριού και την πολυνησία του Λευκαδίτικου αρχιπελάγους με κορωνίδα το Σκορπιό της Κάλας και του μεγαλείου.

Τη βραδυά του φινάλε στο Ριάλτο παρουσίασε με τα γλυκούλικα ελληνικά της σκοντάματα η Κωνσταντίνα Καρβέλας που έδωσε ζωή στην ατμόσφαιρα. Ο διευθυντής του φεστιβάλ Τζόν Καούσιας απέδειξε πως ξέρει να τρέξει αποτελεσματικά το φεστιβάλ χρησιμοποιώντας την κοινωνική και επαγγελματική του δικτύωση.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ Νικόλας Σιγάλας, ο επαρχιακός βουλευτής της περιοχής Laurier-Dorion Τζέρυ Σκλαβούνος καθώς και η αντιδήμαρχος του Δήμου του Μοντρεάλ και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μαίρη Ντέρος και ο προόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλας Παγώνης τίμησαν με την παρουσία τους την επιτυχημένη εκδήλωση.

Από το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ παρευρέθηκαν η Γιούλα Κισκίρα, η Βίλλυ Φασούλα, η Μαρία Αργυρόπουλος, η Κατερίνα Μαρκάκη και η υπογράφουσα μαζί με την πρόεδρο του ΛΕΜ Μαίρη Ντέρος.

Συγχαρητήρια αγαπημένοι μου. Και του χρόνου πάλι μαζί στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Μοντρεάλ!






























No comments: