ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, February 15, 2019

Εκ του Σύνεγγυς η παρουσίαση του Εξ Αποστάσεως!



Το βιβλίο "Eξ αποστάσεως, η ελληνική κρίση με το βλέμμα ενός απόδημου" του προέδρου της ελληνικής κοινότητας του Μόντρεαλ κ. Νίκου Παγώνη, παρουσιάστηκε στην Αθήνα. 

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στο Polis art cafe, στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο του διαπρεπούς ομογενή, που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο τιμόνι της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, του κ. Νίκου Παγώνη. Για το βιβλίο που περιέχει δοκίμια του κ. Παγώνη από το 2010 έως το 2017, μίλησαν η ομογενής δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη και η δημοσιογράφος Ειρήνη Πιτσόλη ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Λαλιωτίτη. 

Ο Νικόλας Τ. Παγώνης, με στέρεο και νηφάλιο λόγο ψάχνει, μέσα σε αυτή τη συλλογή δοκιμίων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκη, να βρει τα αίτια της ελληνικής παρακμής, αλλά και τον τρόπο ανασυγκρότησης του κράτους και του έθνους. Επίσης αναζητεί τις «διαδρομές» και κυρίως τους τρόπους που την συνδέουν με την πολιτική και την οικονομία, έχοντας ως σημείο αναφοράς του την κρίση. 

Χαρακτηριστικό είναι το δοκίμιο με τίτλο : «Mου είπατε όλοι ψέμματα», με το οποίο ξεκινά η έκδοση και στο οποίο ο συγγραφέας θέτει μερικά θεμελιώδη ερωτήματα. Πόση και ποια είναι η ευθύνη των πολιτών στην παρακμή που βίωσε και βιώνει η χώρα ; Ποιος είναι ο ρόλος των θεσμών και ποια του λαού;
Δίχως ίχνος εμπάθειας και κυρίως με μια απέραντη και αγνή αγάπη για τη γενέθλια γη και τους ανθρώπους της, επιχειρεί να «δει» τις παθογένειες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας.

«….Ίσως εμείς οι ξενιτεμένοι να βλέπουμε τα εθνικά μας θέματα με μεγαλύτερη ευαισθησία. Ίσως, η απομάκρυνση μας από την καθημερινότητα της πατρίδας να μας έχει προσδώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο καθαρά και ρεαλιστικά. Ίσως να έχουμε παραμείνει ανεπανόρθωτα ρομαντικοί αναφορικά με την Ελλάδα. Ίσως…. Ίσως…. Ίσως….Πάντως, ένα είναι σίγουρο : Ότι ξέρουμε να τιμούμε και να σεβόμαστε τα εθνικά σύμβολα, την ιστορία μας και τους αγώνες του Ελληνικού λαού….» γράφει ο Νίκος Παγώνης.
 
Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου και ανάμεσά τους η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο Τάκης Σκανδαλάκης, πρώην υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού και τομεάρχης Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ο πολιτικός-επιχειρηματίας Ξενοφών Βεργίνης, ο  κ.α.
#fonitiselladas


























No comments: