ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, September 17, 2021

Πλημμύρισε το Ζάππειον από κόσμο για τη βιογραφία Βεργίνη!

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στην 49η εκθεση βιβλίου η Υπογραφή βιβλίων εκ μέρους της συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη και του πρώην βουλευτή Λευκάδας Ξενοφώντα Βεργίνη για τη βιογραφία του δεύτερου που φέρει τον τίτλο ΠΕΡΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ (Εκδόσεις Ενάλιος-Ωκεανός).

Το περίπτερο του Ωκεανού στο Ζάππειον πλημμύρισε απο κόσμο που ήρθε να μιλήσει διά ζώσης και να πάρει υπογεγραμμένα βιβλία τόσο από την συγγραφέα όσο και από τον βιογραφούμενο, προκαλώντας το αδιαχώρητο στην είσοδο της έκθεσης.

Ο Δρ. Ξενοφών Βεργίνης δήλωσε συγκινημένος για το αγκάλιασμα του κόσμου τόσο κατά την πρώτη παρουσίαση στη Λευκάδα όσο και στο χάπενινγκ της υπογραφής σημειώνοντας: « Είμαι ειλικρινά συγκινημένος από τον κόσμο που ήρθε και στις δύο εκδηλώσεις αλλά περισσότερο από τις υπέροχες τεκμηριωμένες κριτικές που παίρνω καθημερινά για το βιβλίο. Πρόκειται μεν για τη σκιαγράφηση της ζωής μου αλλά η συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη το έβγαλε από τα στενά πλαίσια της βιογραφίας, ανάγοντάς το σε ένα ιστορικοπολιτικό ανάγνωσμα».

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη εξάλλου τόνισε: «Χαίρομαι που παρά τις σημερινές αντίξοες συνθήκες με το κέντρο κλειστό λόγω της συνδιάκσεψης κορυφής των χωρών του Νότου, βλέπω αγαπημένα πρόσωπα να έχουν αψηφήσει τις συνθήκες για να τιμήσουν εμένα και τον Δρα Βεργίνη. Είμαι περήφανη καθώς αυτό το τελευταίο μου πόνημα ΠΕΡΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ είναι η βιογραφία ενός σπουδαίου πολιτικού ανδρός, πατριώτη, αγωνιστή, ακαδημαϊκου, επιχειρηματία. Χαίρομαι που μέσα απ΄τις σελίδες του βιβλίου αναδιεκνύεται όχι μόνο η προσωπικότητα του Ξενοφώντα Βεργίνη αλλά η νεότερη ιστορία της Ελλάδας σε όλη την πολιτική και οικονομική της έκταση».

Η εκδότρια Ελένη Κεκροπούλου είπε ότι νιώθει πολύ χαρούμενη που ένα τόσο δυνατό βιβλίο εκδόθηκε από τον οίκο της, σημειώνοντας : «Πρόκειται για ένα κορυφαίο ανάγνωσμα που σκιαγραφεί τον Δρα Ξενοφώντα Βεργίνη αλλά και ολόκληρη τη μεταπολεμική ιστορία της πολύπαθης πατρίδας. Η συγγραφέας και ο βιογραφούμενος συνεργάσθηκαν αγαστά για να προκύψει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα».

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη και ο Δρ. Ξενοφών Βεργίνης υπέγραψαν αντίτυπα για τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για την βασιλομήτορα της Ισπανίας Σοφία , για την πριγκίπησσα Ειρήνη, για τον Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας Βησσαρίωνα, για τον βοηθό επίσκοπο και πρωτοσύγκελο Ισπανίας-Πορτογαλίας Θεοφύλακτο, για τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στο Μιλάνο Νικόλα Σάκκαρη και για τους παρευρισκόμενους που ήταν ουκ ολίγοι. Άνθρωποι των  Γραμμάτων αλλά και παλιοί συνεργάτες του Ξενοφώντα Βεργίνη, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές των δύο προσωπικοτήτων της Λευκάδας τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που είχε φώς, λάμψη και αγαπητική ατμόσφαιρα.

 






































No comments: