ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, September 5, 2021

Γάμος και Βάφτιση στην Εκάλη!

 


Τον Ηλία Μαμαλάκη με τον υπέροχο φιλολογικό λόγο στην ιστορία και το σημερινό γίγνεσθαι της Ελληνικής κουζίνας τον γνώρισα όταν τον προσκαλέσαμε ως Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ να είναι ο σέφ του γραστρονομικού γκάλα στο Μόντρεαλ τον αξέχαστο Δεκέμβριο του 2019. Εκεί με την παρουσία του γοήτευσε το κοινό του Μόντρεαλ και συγκεντρώσαμε $100.000 για την έρευνα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου της οποίας ηγείται η δόκτωρ Lucy Gilbert στο Πανεπιστήμιο McGill.

Μαζί του ήρθε και η γυναίκα του η Ντορίτα Πετρατζά, ένα υπέροχο πλάσμα (συμφοιτήτριά μου μάλιστα στο Πολιτικό της Νομικής όπως διαπιστώσαμε σύντομα) με την οποία αμέσως δεθήκαμε. Κι έγινε το δέσιμο φιλία μέσα απο τη συνεχή διαδικτυακή μας επαφή. Και βρεθήκαμε πέρσι στο σπίτι τους το χειμώνα του 2019 και στο σπίτι μας το φθινόπωρο του 2020, και με κάλεσαν φέτος στο υπέροχο εστιατόριο CUZINA του Άρη Τσανακλίδη στο χείλος της αρχαίας αγοράς κι όλα ήρθαν κι έδεσαν με την έμφυτη αγάπη μου για τα μαγειρέματα!

Μου έκαναν λοιπόν την ύψιστη τιμή να με καλέσουν στο γάμο της κόρης τους Ευγενίας με τον Απόστολο καθώς και στα βαφτίσια του δίχρονου εγγονού τους Φώτη.

Τα δύο μυστήρια τελέσθηκαν στο ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Εκάλη με θέα όλη την κοιλάδα της Εκάλης. Η νύφη με ένα συγκλονιστικό νυφικό που άφηνε να φαίνεται η υπέροχη κορμοστασιά της ξεχύθηκε από το αυτοκίνητο συνοδευόμενη από τον λατρεμένο δεύτερο πατέρα της, τον Ηλία Μαμαλάκη. Εκείνος ντυμένος σαν λόρδος της αποικιοκρατίας στο μπεζ κοστούμι του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς συνόδευε το κορίτσι του στην ωραιότερη στιγμή της ζωής της. Η Ντορίτα ήταν ντυμένη με ένα νεραϊδένιο χρυσό μακρύ φουστάνι κι έμοιαζε σαν κοριτσάκι ανυπόμονο να γευθεί τη χαρά του γάμου της μοναχοκόρης της Ευγενίας.

Ο γαμπρός Απόστολος με την ανθοδέσμη στο χέρι και με ένα εκπληκτικό χιούμορ υποδέχθηκε τη γυναίκα της ζωής του για την εκκλησιαστική ένωσή τους. Ο Φώτης τους, ετών δύο, έπαιζε με τους μεγάλους περιφερόμενος απο αγκαλιά σε αγκαλιά και απορώντας τι νάκαναν εκεί μπροστά στη σέντρα οι γονείς του.

Ο ξανθογάλανος πρίγκηπας βαφτίστηκε κι έκλαψε από απορία μα κι επειδή κρύωνε στην κολυμπήθρα κι όλο αναζητούσε τη Ντορίτα και τον Ηλία του. Ήταν χαριτωμένος , ολόγλυκος και πήρε το όνομα του μακαριστού παππού του Φώτη, που η μνήμη του τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Ύστερα ένα μεγάλο κονβόι αυτοκινήτων αναχωρήσαμε για τον κτήμα Κοκοτού, όπου ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση τηρουμένων όλων των αυστηρών όρων που απαιτεί η εποχή της πανδημίας.

Καλορίζικοι Ευγενία και Απόστολε, να χαίρεστε το νεοφώτιστο Φώτη σας, που εύχομαι να φωτίζει την κοινή σας ζωή.

Να σας ζήσουν τα παιδιά Ντορίτα και Ηλία. Πάντα απο χαρές νάναι το σπιτικό σας.

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη



















No comments: