ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, November 11, 2018

Ο Καφές της Κυριακής στον Αη Γιώργη



Ο Καφές της Κυριακής είναι μια καινούρια ιδέα του ιερατικού προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, π. Δημήτριου Αντωνόπουλου που έχει διακρίνει το κενό στην επικοινωνία των ενοριτών του.

Έτσι οι γενναιόδωρες κυρίες της Φιλοπτώχου ετοιμάζουν σπιτικά γλυκά και καφέ μετά την Κυριακάτικη λειτουργία, καλώντας όλους τους ενορίτες να κατέβουν κάτω στην μεγάλη αίθουσα του ναού για κουβεντούλα, καφεδάκι και γλυκό. Πρόκειται για μια καινούρια ιδέα που σκοπό έχει να συγκεντρώσει νέους και γέρους σε μια ωραία αγαπητική επικοινωνία.

Ο καφές και τα γλυκά είναι δωρεάν για όλους και υπάρχει ένα μικρό πανεράκι για όποιον θέλει να ρίξει τον οβολό του για την αποπεράτωση των έργων του ναού.

Η Παναγιώτα Τσίτουρα, μέλος της Φιλοπτώχου είναι ενθουσιασμένη με το Καφέ της Κυριακής, για το οποίο φτιάχνει κέικς κάθε Σάββατο. Μου λέει ψιθυριστά: «Ξέρεις τα γεροντάκια που δεν έχουν τόσο μεγάλη κοινωνική ζωή μπορούν να μαζεύονται μετά την εκκλησία και να περνούν τις ώρες τους κουβεντιάζοντας και πίνοντας τον καφέ τους. Είναι μια ιδέα για να συγκεντρωνόμαστε όλοι (πέρα απο τα μνημόσυνα) και να ανταλλάσσουμε λόγια κι ελπίδες. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να συμμετέχω σ΄αυτή την ωραία παρέα, την οποία καλεί ο αρχιμανδρίτης μας π. Δημήτριος».

Πραγματικά ήταν κάτι που έλειπε απο την κοινοτική/ ενοριακή μας δράση. Ο  Καφές της Κυριακής δεν είναι μόνο για ηλικιωμένους αλλά και για νέους που θέλουν να βρεθούν με άλλους Ελληνες της Μοντρεάλης μετά την Κυριακάτικη λειτουργία.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη Φιλόπτωχο του Καθεδρικού μας που πραγματοποιεί μια όμορφη πρωτοβουλία του παπα-Δημήτρη της καρδιάς μας.

 Τζουστινάκι





No comments: