ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, May 23, 2016

Το Μεταχρονολογημένο Πάσχα!


 
 
Είναι ένα έθιμο που καθιέρωσε ο πρώην γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος: να γιορτάζεται με σουβλιστά αρνιά η άνοιξη και το μεταχρονολογημένο Πάσχα προς τιμήν των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο.

Ετσι, λοιπόν, και φέτος με γαλανό ουρανό και Μαγιάτικο ήλιο ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νικόλας Σιγάλας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΚΜΜ Νικόλα Παγώνη, οργάνωσαν το ελληνικό γλέντι για τα χρυσά αγαπημένα γηρατιά.

Οι σούβλες γύριζαν αποβραδίς τα αρνιά που είχαν δωριστεί απο μεγάλους επιχειρηματίες της παροικίας κι έτσι ψήθηκαν μοναδικά τα τρυφερά ζωντανά του Κεμπέκ. Το γεύμα συνοδεύτηκε με σαλάτες και κρασί, που έρρεε άφθονο εις υγείαν της Χρυσής Ηλικίας.

Οι λεβέντες και οι λεβέντισσες, Ελληνες και Ελληνίδες είχαν κέφι , ενθουσιασμό, χαρά που η Ελληνική πολιτεία και η Ελληνική κοινότητα τους σκέφτεται και τους γιορτάζει για όσα έχουν κατορθώσει, για όσα έχτισαν, για την παρακαταθήκη που θα αφήσουν πίσω τους.

Οι εθελοντές ήταν δεκάδες στον αγώνα της εξυπηρέτησης. Θα ξεχωρίσω τον αεικίνητο Ζήση Φωτόπουλο, τον Σπύρο Μοντζενίγο, τον κύριο Κάρολο, τον Παντελή του κοινοτικού χόλ, την Ελένη Τσιλάλη και τόσους άλλους που έδωσαν όπως κάθε χρόνο το παρόν με τον προσωπικό τους κόπο.

Η μουσική ήταν αμιγώς Ελληνική και μετέφερε στην ατμόσφαιρα ενός υπέροχου Ελληνικού πανηγυριού στην καρδιά του Μόντρεαλ.

Και του χρόνου . Πάντα ν’α ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!

Τζουστινάκι

 
 Η ποιήτρια Λυδία Σκάλκου το απόλαυσε
 Σέλφι με το Στήβ Μαραγκό
 Τρέντυ Τέντυ με Φάνη και Πάρι
 
 Κουρασμένοι εθελοντές
 Ο γενικός πρόξενος Νίκος Σιγάλας με το ζεύγος Σπύρου και Χριστίνας Αργύρη και τον Πάρι Πέτρου
 Χρυσοί
 Νάσο είσαι σούπερ
 Θα κάνω μια στάση στο Ζήση Φωτόπουλο που είναι η καρδιά αυτού του γεγονότος
 
 Στην κουζίνα με τα αγόρια
 Κύριε Κάρολε αγαπημένε
 Σπύρος ο Κερκυραίος
 Μοσχοβολούσε ο τόπος από τις σούβλες
 
 Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με το φακό του
 Τρίο : Μάνια Σαμπα, Τζουστινάκι και Πάρις Πέρου
 Όλα τα λεφτά σου λέω
 Κόψε
 
 
 
 
 Η Ελένη είναι η καρδιά του εθελοντισμού στην Κοινότητα
 Τους αγαπώ
 Ζαλισμένοι από το μαγιάτικο ήλιο, Πρόξενος Σιγάλας, πρόεδρος Παγώνης, υποπρόξενος  Σπύρος

 

No comments: