ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, October 22, 2012

Η επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Καναδά



Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οικείος στον Καναδά από τις μέρες της δημαρχίας του. Ιδιαίτερα οικείος είναι στο Μόντρεαλ, καθώς επί των ημερών του αδελφοποιήθηκε η Καναδική γαλλόφωνη πόλη με την Αθήνα, ενώ ο τότε δήμαρχος δώρισε το άγαλμα της Αθηνάς στην ελληνοκρατούμενη περιοχή του Παρκ Εξτένσιον, αποσπώντας την ομώνυμη ονομασία: Πάρκο της Αθηνάς στην καινούρια καρδιά του Μόντρεαλ.

Ο Ελληνας υπεξ δεν έρχεται όμως για να συσφίξει μόνο τις σχέσεις με την ομογένεια του Καναδά. Ερχεται πρωτίστως για να συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του Τζόν Μπέιρντ στην Οττάβα, δηλώνοντας πολιτική παρουσία μιας Ελλάδας που παραπαίει στα ξένα μέσα ενημέρωσης από την διαρκή παραπληροφόρηση και τις επιθέσεις. Ερχεται επίσης να ενδυναμώσει  τις διμερείς σχέσεις με τον Καναδά, ο οποίος  τρέφει φιλικά αισθήματα για τη χώρα μας και κινητοποιείται προκειμένου να προχωρήσει σε επενδυτικές πρωτοβουλίες. Ερχεται να βεβαιώσει ότι τα 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και να αναπτύσσονται ανάμεσα στις δύο φίλες χώρες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  φθάνει στο Μόντρεαλ μαζί με ειδικές δυνάμεις (τον υφυπουργό Ανάπτυξης και  το γκρούπ Invest in Greece), προκειμένου να παρευρεθεί σε οικονομικό φόρουμ με αντικείμενο τις καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξάλλου θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου ένα άλλο μεγάλο οικονομικό φόρουμ  προετοιμάζεται προκειμένου να ενημερωθούν οι επενδυτές για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα της κρίσης χρέους.

Πίσω από αυτή την οργάνωση των οικονομικών φόρουμς και της όλης επίσκεψης βρίσκονται οι κινητήριες δυνάμεις , οι δύο πρέσβεις: Ο Ελευθέριος Αγγελόπουλος της Ελλάδας στον Καναδά και ο Ρόμπερτ Πέκ του Καναδά στην Ελλάδα. Και οι δύο διπλωμάτες βάζουν ψυχή για να ενισχυθεί η επενδυτική δραστηριότητα του Καναδά στη χώρα της κρίσης.

Παράλληλα γιά την όλη οργάνωση κινείται αεικίνητα ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος , που έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει τους Ελληνοκαναδούς επιχειρηματίες του μέινστριμ καθώς και τους Καναδούς επιχειρηματίες  για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος έχει ενεργοποιήσει τη μεγάλη ομάδα του Ελληνοκαναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για να γίνει η επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου αποδοτική σε όλα τα επίπεδα.

Θα πρέπει να αντιληφθούν οι Ελληνες ομογενείς πως ο υπεξ Αβραμόπουλος, παρότι δεν είναι υποχρεωμένος από το πρωτόκολο της επίσημης επίσκεψης εργασίας, έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους φορείς της ομογένειας στο Μόντρεαλ, την Οττάβα και το Τορόντο. Εχει επεκτείνει το πρόγραμμά του για να συναντήσει και να αγκαλιάσει  τους αγαπημένους Ελληνες της Διασποράς.

Γιατί ο Αβραμόπουλος είναι δικός μας άνθρωπος πέρα και πάνω από όλα. Ηταν , είναι και θα είναι ένας απροσποίητος  φίλος της Διασπορικής μας κοινότητας στην ευρύτητά της.

No comments: