ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, October 29, 2012

Συνεχίζεται η ανελέητη φίμωση των δημοσιογράφων!


Συνεχίζεται η φίμωση των μέσων ενημέρωσης με τις αυαθαιρεσίες των διοικούντων οι οποίοι εκθέτουν την τρισδιάσταση κυβέρνηση. Μετά την απόλυση του Ηλία Μάτσικα από το ΑΜΠΕ, ήρθε το κόψιμο της εκπομπής των Κώστα Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη στην ΕΡΤ καθώς και η παύση του συναδέλφου της ΕΤ3 επειδή είπε ότιη Θεσσαλονίκη ήταν αστυνομοκρατούμενη εν όψει της εθνικής παρέλασης. Αυτό που επιλέγω να ανάγω σε μείζον θέμα ήταν η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, οποίος έπραξε το δημοσιογραφικό καθήκον του!

Υστερα ήρθε η περίπτωση του Κώστα Βαξεβάνη. Ο καλός συνάδελφος ( ο οποίος-ειρήσθω εν παρόδω- θεωρώ ότι κάνει τρομερό φάουλ με την αναγωγή της διαφωνίας του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε προσωπική κόντρα) υπήρξε ένας παραγωγικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος πάντοτε έκανε επισταμένη και μοναχική έρευνα για τις εκπομπές του στο Κουτί της Πανδώρας.

Στο πλαίσιο της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε την περίφημη λίστα Λαγκάρ, η οποία περιήλθε στα χέρια του. Ηταν υποχρέωση και δημοσιογραφικό καθήκον του να δημοσιοποιήσει τη λίστα των μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.  Δεν ήταν ο Βαξεβάνης που παραβίασε την αρχή των προσωπικών δεδομένων , αλλά η ίδια η ελβετική τράπεζα που είχε παραδώσει τότε στην υπουργό οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρ την επίμαχη λίστα.

Αν κάποιος θα πρέπει να κατηγορηθεί για διαρροή πληροφοριών σε προσωπικά δεδομένα είναι το ελβετικό παράρτημα της  τράπεζας και η... πολλή  μαντάμ Λαγκάρ (μαντάμ ΔΝΤ σήμερα) , η οποία παρέδωσε με πρωτόκολλο επισήμως τη λίστα στον τότε υπουργό οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο οποίος την έκανε γαργάρα και την έκρυψε στα συρτάρια του.

Κι αντί η δικαιοσύνη να στραφεί εναντίον του πρώην υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου, στράφηκε εναντίον του δημοσιογράφου Βαξεβάνη για να φιμώσει την ελεύθερη δημοσιογραφία στην Ελλάδα και να προκαλέσει φοβική προκατάληψη σε όσους δημοσιογράφους τολμούν να σκούν αποκαλυπτική δημοσιογραφία.
Ιουστίνη Φραγκούλη

2 comments:

Μηθυμναίος said...

Η κατάσταση αυτή θυμίζει άλλες εποχές, Ιουστίνη...

Είναι απίστευτες οι κινήσεις αυτές...

Justine's Blog said...

Η τραγική ειρωνία της δημοκρατίας! Η συγκυβέρνηση τελικά έχει γίνει ο φερετζές της αυθαιρεσίας! Οίμοι!