ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, March 5, 2013

Habemus President!


Ψήφο εμπιστοσύνης από τις σχολικές επιτροπές γονέων ζητάει ο πρόεδρος Παγώνης
 
Σε ήρεμο κλίμα κύλησε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, μια μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης για οικονομική συμφωνία μεταξύ ΕΚΜ και Ιεράς Μητρόπολης Καναδά. Η επεισοδιακή συνέλευση εδώ.

Ο πρόεδρος Νικόλας Παγώνης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Γιώργος Καρύδης , οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τα έδρανα της συνέλευσης λόγω της οχλαγωχίας στην αίθουσα την προηγούμενη ημέρα, εμφανίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο έχοντας πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Οι δύο αξιωματούχοι της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ ασκούν τα καθήκοντάς τους κανονικά.

Οι σύμβουλοι έκαναν την αυτοκριτική τους σε σχέση με τη συμπεριφορά τους στη Γενική Συνέλευση, κάποιοι έρριξαν το ανάθεμα στις προηγούμενες διοικήσεις γιά την καταψήφιση της πρότασης. Κάποιοι σύμβουλοι κατηγόρησαν κάποιους που καταψήφισαν την πρόταση "καταφέροντας πισώπλατες μαχαιριές" στη διοίκηση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νικόλας Παγώνης σημείωσε ότι στη συνέλευση βρήκε απέναντί του τους γονείς των ημερήσιων σχολείων Σωκράτης-Δημοσθένης, οι οποίοι προφανώς ήταν παραπληροφορημένοι γιά τη συμφωνία. Οπως ανέφερε, κάποιοι  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έσπειραν ψευδείς ειδήσεις, πως δηλαδή η συμφωνία της λογίας με τη Μητρόπολη θα προκαλέσει προβλήματα στην οικονομική λειτουργία των σχολείων.

Ο πρόεδρος ζήτησε από την υπεύθυνη εκπαίδευσης Ζωή Μπάτση να συγκεντρώσει τους συλλόγους γονέων και να τους ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, αλλοιώς δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και οι σύμβουλοι της ΕΚΜ έρριξαν ευθείες βολές εναντίον των προκατόχων προέδρων Βασίλη Μπαλαμπάνη και Γιάννη Θεοδοσόπουλου για τον τορπιλλισμό της συμφωνίας, αλλά και για την παραφιλογία των ημερών. Ο Νικόλας Παγώνης είπε χαρακτηριστικά ότι δεν περίμενε πισώπλατα μαχαιρώματα από προέδρους τους οποίους ο ίδιος είχε στηρίξει κατά την άσκηση της προεδρίας τους.

Βεβαίως, αναφέρθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Μπαλαμπάνης έκανε κατάχρηση του δικαιώματός τους ως πρώην πρόεδρος,  καθώς χρησιμοποίησε  τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γονέων της Κοινότητας προκειμένου να στείλει τα μηνύματά του εναντίον της διοίκησης.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ζητήθηκε διερεύνηση της υπόθεσης περί την Ερανική Επιτροπή, καθότι ακούσθηκε από μέλος της κοινότητας στη γενική συνέλευση ότι τα χρήματα του εράνου μπορεί να και να μην διοχετεύονται όλα στα σχολεία αλλά και σε άλλες ανάγκες της Κοινότητας.

Μετά από συζήτηση εφ΄όλης της ύλης, αποφασίσθηκε ο πρόεδρος Νικόλας Παγώνης να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τις σχολικές επιτροπές γονέων προκειμένου να συνεχίσει στο θώκο του, ενώ μια νέα συμφωνία με τη Μητρόπολη πρόκειται να εκπονηθεί από τη διοίκηση. Η νέα συμφωνία δεν θα περιέχει εγγύηση ακινήτου της ΕΚΜ κι έτσι δεν χρήζει ψήφου από τη Γενικη Συνέλευση, καθώς οι εσωτερικοί κανονισμοί της Κοινότητας προβλέπουν  η διοίκηση να ασκείται από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΜ.
Ιουστίνη Φραγκούλη

 

No comments: