ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, October 2, 2018

Λευτέρης Πανταζής: Ο απόλυτος σόουμαν στο Μόντρεαλ στις 19 Οκτωβρίου



Θα με πείτε αιρετική - το ξέρω- και θα κατανοήσω την επιφύλαξή σας. Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι απο τους λαίκούς-λαϊκούς της πίστας συνεχίζω ν’ αγαπώ ακόμη το Λευτέρη Πανταζή και το Βασίλη Καρρά.

Είναι ίσως επειδή μεγάλωσα με τα ακούσματά τους, είναι επειδή πέταξα λουλούδια στην πίστα , είναι επειδή έσπασα πιάτα τα μεθυσμένα βράδυα της νεότητας, είναι γιατί αυτοί οι ερμηνευτές διαθέτουν φωνή αλλά και πάθος.

Απο τους πιό αγαπημένους μου είναι ο Λευτέρης Πανταζής που έρχεται στο Embassy στις 19 Οκτωβρίου 9 μ.μ. Είναι λατρεμένος γιατί είναι η επιτομή του αρσενικού που προσκυνάει το θηλυκό.

Ολα τα τραγούδια του υμνούν σπασμένους έρωτες, απιστίες, παραφορές, τόσο που νιώθεις χαλασμό όταν τον ακούς και τον βλέπεις στην πίστα να ζει την απόλυτη ήττα της προδοσίας.

Ε! Λοιπόν, ο δικός μας Λευτέρης «Τόπε τόπε ο Παπαγάλος»... έρχεται στο Μόντρεαλ στις 19 Οκτωβρίου κι εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε εκεί στο Embassy να ρίξουμε λουλούδια απολαμβάνοντας το εξαιρετικό σόου του.

Διότι ο Λευτέρης Πανταζής είναι ο απόλυτος σόουμαν της ελληνικής πίστας!

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

ΥΓ. Γειά σου Γιώργο Παπαδάκο με τα ωραία σου!



Η βιογραφία και δισκογραφία του Λευτέρη Πανταζή



Λευτέρης Πανταζής γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1955 στην Τασκένδη της Ρωσίας (νυν Ουζμπεκιστάν) και το πραγματικό του όνομα είναι Λευτέρης Παγκοζίδης.

Παιδί λαϊκής καταγωγής, έζησε στην Ρωσία μέχρι τα εννέα του χρόνια. Ανήκει σε οικογένεια προσφύγων ,κάτι που αναφέρει συχνά με υπερηφάνεια και νοσταλγεί τα ανέμελα παιδικά χρόνια στον τόπο που γεννήθηκε.

Λίγο πριν το 1970 η οικογένεια του ,όπως και άλλες ποντιακές οικογένειες , ήρθε στην Ελλάδα ξεκινώντας μια νέα ζωή κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο μικρός ,τότε, Λευτέρης αναγκάστηκε παράλληλα με το σχολείο του να δουλεύει και ως λούστρος για να τα βγάλουν πέρα οι δικοί του. Από τότε όμως η ψυχή του αγάπησε το τραγούδι. Τρύπωνε σε μπουζούκια του Αιγάλεω και άκουγε τραγούδια ενώ κάποιος του έμαθε κιθάρα κι αγάπησε την μουσική ακόμα περισσότερο. Μεγαλώνοντας συχνά τραγουδούσε για τους φίλους του και με συγκίνηση θυμάται ότι για πρώτη φορά είπε δικό του τραγούδι την τελευταία μέρα στο σχολείο «Λουστράκος στην Αθήνα γυρνώ και τον Θεό συχνά παρακαλώ να ρίξει και για μένα μια βροχή, να βγάλω το ψωμί». Εκεί ο Θεός του χαμογέλασε.

Ο πατέρας μιας συμμαθήτριας του που ασχολιόταν με την μουσική, διέκρινε το ταλέντο του και τον σύστησε στο νυχτερινό κέντρο «Λουζιτάνια». Τον προσέλαβαν κι από τότε ξεκίνησε, λοιπόν , να εργάζεται στα μπουζούκια. Η επιτυχία ήρθε σιγά σιγά.

Συνεργάστηκε με μεγάλους λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής και μετά από δέκα χρόνια στη νύχτα έκανε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Ανταμείφθηκε όμως για την υπομονή και την επιμονή του καθώς πλέον αποτελεί έναν από τους πλέον εμπορικούς Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές των τελευταίων δεκαετιών με 40 δίσκους ,από τους οποίους οι 27 είναι προσωπικοί. Μετράει πλήθος πλατινένιων και χρυσών δίσκων , ενώ το σύνολο των πωλήσεων των δίσκων και των CD του υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 4.000.000 !

Είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους Έλληνες του εξωτερικού και δεν υπάρχει γωνιά της γης με ελληνική κοινότητα στην οποία να μην έχει τραγουδήσει.

Λίγο πριν την δεκαετία του ’80 στο κέντρο can-can όπου εμφανιζόταν γνώρισε σπουδαίους δημιουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε και έτσι ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες και οι καλές προτάσεις σε γνωστά μπουζούκια της παραλιακής. Τότε κυκλοφόρησε η μεγάλη και πολυτραγουδησμένη επιτυχία του «παράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας» που πούλησε πάνω από 300.000 αντίτυπα και ο ίδιος μεσουράνησε στο λαϊκό πεντάγραμμο της δεκαετίας. Χαρακτηριστικό της απήχησης του είναι ότι τότε καθιερώθηκε και το γνωστό παρατσούκλι του «Λε-Πα» ,από τα αρχικά του ονόματός του. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει μέχρι και άρωμα για γυναίκες ,το LePa ,το 1988.

Χαρακτηριστικό του Λευτέρη Πανταζή και ίσως συστατικό της μεγάλης επιτυχίας του αποτελεί το γεγονός ότι δεν ήταν απλά ένας τραγουδιστής αλλά επένδυσε και ο ίδιος ως επιχειρηματίας στην νυχτερινή ζωή και στα μπουζούκια. Επιπλέον , έφερε τους νέους πιο κοντά στο λαϊκό τραγούδι αφουγκραζόμενος τις προτιμήσεις τους και προσαρμόζοντας το μουσικό είδος που υπηρετεί σε αυτές. Φυσικά , σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη ,για τα δεδομένα της εποχής , προσπάθεια εκσυγχρονισμού και μοντερνοποίησης του λαϊκού μουσικού είδους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που χαρακτήρισαν την δουλειά του ως χυδαία και κιτς.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν Ταραχή (1989),Τη βαρέθηκε η ψυχή μου (1989), Καρδιοπάθειες (1989) Εκείνη (1988), Τα λουλούδια στην κυρία (1988), Κορμί θανατηφόρο (1988), Θα στα βγάλω τα ματάκια (1987), Ο παπαγάλος (1986), Σε νοσταλγώ (1986), Από δω η γυναίκα μου (1986), Να πεθάνουν οι γυναίκες (1982), Νυχτοπερπατάς (1982), Παράνομος δεσμός (1979), τι είχαμε, τι χάσαμε (1979).

Ούτε ,όμως, η δεκαετία του ’90 στέρησε τις επιτυχίες από τον μεγάλο καλλιτέχνη. Μάλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πιο επιτυχημένη. Χαρακτηρίστηκαν μοναδικές οι εμφανίσεις του στο Διογένης Palace που παρουσίαζε ένα από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα σε μπουζούκια της εποχής και σφραγίστηκε η δισκογραφική του πορεία με το τραγούδι που διακρίθηκε με διαφορά από τα υπόλοιπα γι’ αυτήν την δεκαετία «το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου» το 1994.

Επίσης, το επιχειρηματικό του πνεύμα φαίνεται ότι ακόμα τον ακολουθούσε και τον βοηθούσε ώστε να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους τραγουδιστές και τους επιχειρηματίες που συνεργαζόταν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτός υπήρξε ο πρώτος τραγουδιστής που έπαιρνε ποσοστό από τα χρήματα που απέφεραν στο μαγαζί τα λουλούδια που πουλιόντουσαν κάθε βράδυ .

Χάρις όμως το αστείρευτο ταλέντο του και την μεγάλη αγάπη του κόσμου ο Λευτέρης Πανταζής και από το 2000 και μετά εξακολούθησε να κάνει νέα πράγματα στην δουλειά του και να παραμένει δημοφιλής. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διασκευή του σε τουρκικό τραγούδι του τραγουδιστή Τarkan , «φιλάκια». Επίσης το 2004 το νεανικό κοινό αποθέωσε την διασκευή σε γνωστό βραζιλιάνικο τραγούδι, «τσουτσούκα». Εξακολούθησε να προκαλεί με τα show του καθώς εμφανιζόταν με ημίγυμνες χορεύτριες επί σκηνής ενώ ακόμα και ήμερα δεν λείπουν οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Ακόμα , αίσθηση προκάλεσε και η συνεργασία του με την Άντζελα Δημητρίου. Αίσθηση προκάλεσαν οι επιτυχίες του Ζημιά (2004), Τζουτζούκα (2004), Χείλια βανίλια (2004), Όλα τα λεφτά λουλούδια (2002), Μαγικά χαλιά (2002), Φιλάκια (2000).

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή ο Λευτέρης Πανταζής φημίζεται για την αδυναμία του στο γυναικείο φύλο το οποίο υμνεί με τα τραγούδια του. Παρ’ όλ’ αυτά δεν έχει παντρευτεί ποτέ. Γνωστό είναι ότι στο παρελθόν διατηρούσε μακροχρόνιο δεσμό με την Άντζελα Δημητρίου ενώ έχει αποκτήσει και μια κόρη με την Ζώζα Μεταξά ,την οποία υπεραγαπά. Μεγάλη του αγάπη είναι και το ποδόσφαιρο. Μάλιστα έχει διατελέσει επιτυχώς πρόεδρος στην ομάδα του Πανιωνίου το 2002-2006 η οποία απέσπασε και διακρίσεις. Επίσης υπήρξε και πρόεδρος γυναικείας ομάδας μπάσκετ ( στις Εσπερίδες) ενώ ,επιχειρηματικά πια, διατηρεί και γήπεδα 5×5.

Το χειμώνατου 2012 ο Λευτέρης Πανταζής εμφανιζόταν στο KIFISIAS stage μαζί με την Εύα Μίλλη!

Δισκογραφία

* 1979 Οι μεγάλες μου επιτυχίες

* 1980 Αγαπιόμαστε

* 1981 Πάλι μόνοι

* 1982 Δύο λέξεις

* 1983 Μια ζωή ερωτευμένος

* 1984 Δέστε μ’αλυσίδες την καρδιά μου

* 1984 Θα φύγω μόνος

* 1986 Σε νοσταλγώ

* 1987 Και μη χαθούμε,Μια βραδιά στη φαντασία

* 1988 Εκείνη,Μια βραδιά στη φαντασία 2

* 1989 Μια βραδιά στον Πανταζή,Ταραχή

* 1990 Υπάρχει κανείς?

* 1991 Τηλεπάθεια,Συμμετοχή με Μίμη Πλέσσα

* 1992 Θέλεις?,Θυμισέ μου τ’όνομά σου,Μια βραδιά στα μπουζούκια

* 1993 Σαλονικιώτικο φεγγάρι,Εγω δεν είμαι εγώ

* 1994 Ο παίχτης,Τα χρυσά σουξέ

* 1995 Δικαίωμά μου,Live at must club

* 1996 Eλεύθερος,Εμπειρίες,Ο ΛΕΠΑ τραγουδάει Ζαμπέτα

* 1997 Έρχεται

* 1998 Θάλασσα,Αν μ’αγαπάς

* 1999 Δε θα με δει κανείς να κλαίω

* 2000 Ότι καλύτερο,φιλάκια

* 2001 Στον έβδομο ουρανό,Ένα αστέρι στ’αστέρια

* 2002 Κάτι τρέχει,Για πρώτη φορά

* 2003 Le cabaret

* 2004 1000 βανίλια

* 2005 Άλλος άνθρωπος,Συμμετοχή με master tempo

* 2006 Άντζελα Δημητριού-Λευτερης Πανταζής 72 live επιτυχίες

No comments: