ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, October 19, 2018

Ο Ντένης Γαλιατσάτος Είναι ο Τρίτος Ελληνικής Καταγωγής Δικαστής στο Κεμπέκ!


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη


Ένας λαμπρός νομικός με πείρα στην εισαγγελία του Μόντρεαλ διορίσθηκε δικαστής στο Πρωτοδικείο του Κεμπέκ, γράφοντας ιστορία ως ο τρίτος ελληνικής καταγωγής δικαστής στο Κεμπέκ.

Ο Ντένης Γαλιατσάτος μετά το δικαστή Χατζή και την πρώτη ελληνίδα δικαστή Διονυσία Ζερμπίσιας, διορίσθηκε στον περίοπτο θώκο παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς έχει διακριθεί στον εισαγγελικό ρόλο με δίκες μεγάλου κύρους και με επιτυχίες μεγάλου βεληνεκούς, που τάραξαν τα νερά του ποινικού δικαίου στο Κεμπέκ.

Ο Ντένης,  επί το ελληνικότερον Διονύσιος Γαλιατσάτος, διορίσθηκε δικαστής απο τον υπουργό Δικαιοσύνης των Φιλελευθέρων τον περασμένο Αύγουστο, γράφοντας ιστορία για τον Ελληνισμό του Μόντρεαλ, καθώς είναι παιδί της δεύτερης γενεάς των Ελλήνων. (Ο δικαστής Χατζής ήταν της πρώτης γενεάς, η δικαστής Ζερμπίσιας της τρίτης γενεάς Ελλήνων του Μόντρεαλ)

Με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, σπούδασε Νομική ονειρευόμενος να γίνει δικαστής μια μέρα. Μετά απο εξετάσεις διορίσθηκε στην εισαγγελεία του Μοντρεάλ, όπου ως εισαγγελέας του Στέμματος, κατόρθωσε να καταδικάσει μεγάλους εγκληματίες γράφοντας ιστορία με τα αποδεικτικά στοιχεία που είχε συγκεντρώσει αλλά και με το νομικό του υπόβαθρο.

Η Ελληνική παροικία του Μόντρεαλ είναι περήφανη που ένα απο τα παιδιά της έχει καταλάβει ένα τέτοιο σπουδαίο θώκο. Ο Ντένης Γαλιατσάτος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και έχουν μαζί δύο παιδιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο δικαστικό σύστημα του Κεμπέκ, οι δικαστές δεν διορίζονται με εξετάσεις αλλά απο τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης , γεγονός που σημαίνει πως για να γίνει κάποιος δικαστής πρέπει να έχει μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

No comments: