ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, October 30, 2018

Προσηνής, Μορφωμένος και Σεμνός ο Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στον Καναδά



Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Προσηνής, μορφωμένος και γνώστης της ομογένειας της Βόρειας Αμερικής αποδείχθηκε ο νέος ύπατος αρμοστής της Κύπρου στον Καναδά Βασίλειος Φιλίππου, ο οποίος συστήθηκε στα ελληνικά ενημερωτικά μέσα από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο παρουσία του προέδρου της ΕΚΜΜ Νίκου Παγώνη.

Στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στην ευχαρίστησή του να υπηρετεί την ομογένεια του Καναδά μέσα απο το διπλωματικό του πόστο, σημειώνοντας πως η Ελληνική Διασπορά όχι μόνο έχει συνεισφέρει στα εθνικά θέματα κατά τις κρίσιμες στιγμές αλλά βρίσκεται παρούσα όταν την καλεί ο Ελληνισμός στα ζητήματα  ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως κατά την πρόσφατη κρίση της Ελλάδας.

Ο νέος ύπατος αρμοστής της Κύπρου αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το χειρίζεται με συνετό τρόπο σημειώνοντας πως ήδη επανεκκινούν οι συνομιλίες. Ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική.

Σχετικά με την κατάργηση της προξενικής αρχής στο Τορόντο, ο ύπατος αρμοστής της Κύπρου διευκρίνισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να δημιουργήσει πρεσβεία στην Οττάβα η οποία καλύπτει τις προξενικές εργασίες, καθώς σκοπό είχε να αναβαθμίσει τις διμερείς σχέσεις της Κύπρου με τον Καναδά. Ο κ. Φιλίππου σημείωσε πως η παρουσία των ειρηνευτικών στρατευμάτων του Καναδά στην Κύπρο καθώς και η παντοειδής βοήθεια του προς την Κυπριακή κυβέρνηση έχουν αποτελέσει τη βάση μια στέρεης και διαχρονικής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο νέος διπλωμάτης της Κύπρου στην Οττάβα μίλησε επίσης για τα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών Κυπριακής και Ελληνικής καταγωγής στην Κύπρο κάθε καλοκαίρι, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη νέα γενιά της ομογένειας να γνωρίσει την μαρτυρική νήσο, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Φιλίππου ανακοίνωσε ότι θα χρησθούν δύο νέοι επίτιμοι πρόξενοι της Κύπρου στο Τορόντο και στο Μοντρεάλ αντίστοιχα, προκειμένου να ενισχυθούν οι προξενικές υπηρεσίες προς το κοινό της Κυπριακής και Ελληνικής ομογένειας.









No comments: